Trending

Endeavor: Ανάκαμψη στην Ελλάδα μετά το 2019

Οι 21 ελληνικές εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο της Endeavor Greece, θεωρούν ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει σε 2-5 χρόνια, με την αποκλιμάκωση της ανεργίας να τοποθετείται μετά την πενταετία.

Μέχρι τότε πάντως το πεδίο φαίνεται να είναι ανοικτό για επενδύσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές. Εκτίμηση που ασπάζεται και ο Χάρης Μακρυνιώτης, διευθύνων σύμβουλος της Endeavor Greece, ο οποίος στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το δίκτυο με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών δράσης του στην Ελλάδα, είπε πως: "τώρα είναι η ώρα για επενδύσεις”. 

«Οι επιχειρηματίες του δικτύου της Endeavor στην Ελλάδα», όπως ανέφερε ο κ. Μακρυνιώτης, «πιστεύουν, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας ότι η ανάκαμψη της οικονομίας θα έρθει σε τουλάχιστον 2-5 χρόνια. Η γεωγραφική θέση και το υψηλό επίπεδο του ανθρώπινου δυναμικού είναι τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας, ενώ δεν θεωρείται τόσο σημαντικό το χαμηλό κόστος του ανθρώπινου δυναμικού. Η ασταθής φορολογική πολιτική αποτελεί βασικό εμπόδιο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, περισσότερο από το ύψος της φορολογίας, ενώ η γραφειοκρατία είναι, επίσης, κυρίαρχος ανασταλτικός παράγοντας. Οι επιχειρηματίες του δικτύου βλέπουν ευκαιρίες σε πολλούς τομείς με πρώτο τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και τους πιο "προφανείς" για την Ελλάδα τομείς, όπως τουρισμός, τρόφιμα και ενέργεια να ακολουθούν».

Σημειώνεται πως από το 2012 στο δίκτυο Endeavor, διεθνής μη κερδοσκοπικός οργανισμός στήριξης της επιχειρηματικότητας με παρουσία σε 25 χώρες, έχουν ενταχθεί 21 ελληνικές εταιρείες, μετά από αξιολόγηση 850. Σήμερα το δίκτυο αποτελείται από τις Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem, Workable, CHB Group και Forky. via Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη