Trending

ΕΣΕΕ: η ελληνική οικονομία φαντάζει μια τεράστια «φούσκα»

H ΕΣΕΕ (Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας) με ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι η ελληνική οικονομία φαντάζει μια τεράστια «φούσκα», που πλέον κινείται με αέρα αφού ο ένας μεταθέτει τις οφειλές του στις πλάτες των άλλων.

Τα στοιχεία του Ινστιτούτου της ΕΣΕΕ για την αγορά που δείχνουν ότι:

- Τα λουκέτα κυρίως σε περιοχές χαμηλού εισοδήματος αυξάνονται, ενώ στις υπόλοιπες εμπορικές περιοχές καταγράφεται στασιμότητα στο 28%.

- Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας υποχωρεί χρόνο με το χρόνο. Η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον 86η μεταξύ 138 χωρών, σημειώνοντας μάλιστα υποχώρηση 5 θέσεων στην κατάταξη. Οι πιο προβληματικοί παράγοντες για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η αστάθεια των εφαρμοζόμενων πολιτικών, οι φορολογικοί συντελεστές και η πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

- Η σημερινή κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δημιουργεί προβληματισμούς για τη βιωσιμότητά τους. Μόνο στον ΟΑΕΕ το σύνολο των παλαιών και νέων ληξιπρόθεσμων οφειλών ανέρχεται πλέον στα 12 δισ. ευρώ.

- Το ελληνικό Δημόσιο οφείλει στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία 9,5 δισ. ευρώ.

- Το Προσχέδιο Κρατικού Προϋπολογισμού 2017 προβλέπει οριακή μείωση δαπανών κατά 78,8 εκατ. και εκτεταμένη αύξηση εσόδων ή νέων φόρων κατά 2,513 δισ. ευρώ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη