Trending

Εθνική Τράπεζα: υποψία σκανδάλου 40 εκατομμυρίων ευρώ

Σύμφωνα με πόρισμα που συνέταξε η Εθνική Τράπεζα, στο μικροσκόπιο των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται υπόθεση ύποπτων συναλλαγών μεταξύ της Γενικής Αποθηκών και μεγάλης εταιρείας εμπορίας καπνού.

Η Γενική Αποθηκών εξέδιδε υπέρ της εμπορικής εταιρείας τίτλους αποθήκευσης για ποσότητες καπνού που ξεπερνούσαν αυτές που ήταν αποθηκευμένες στις εγκαταστάσεις της.

Η εταιρεία, με τη σειρά της, χρησιμοποιούσε τους τίτλους αποθήκευσης ως ενέχυρο για τη λήψη δανείων από μεγάλη γερμανική τράπεζα. Το ύψος της χρηματοδότησης που εισέπραξε, μέσω της παραπάνω καταχρηστικής τακτικής, ξεπερνά, σύμφωνα με πηγές του ομίλου, τα 40 εκατ. ευρώ. Χρήματα που κυριολεκτικά και μεταφορικά έγιναν... καπνός καθώς συνέβαλαν στην κάλυψη των μεγάλων χρηματοδοτικών αναγκών της εμπλεκόμενης εταιρείας, όπως αποκαλύπτει το Euro2day.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε κατόπιν καταγγελίας και διενέργειας ελέγχου από το κλιμάκιο επιθεωρητών της Εθνικής Τράπεζας, καθώς η Γενική Αποθηκών αποτελεί θυγατρική της κατά 100%. Το πόρισμα του ελέγχου εστάλη ήδη στον εισαγγελέα, ενώ άμεσα υπήρξε αντικατάσταση της διοίκησης στη Γενική Αποθηκών. Νέος διευθύνων σύμβουλος τοποθετήθηκε ο κ. Δ. Σκοτίδας και νέος πρόεδρος ο κ. Π. Γεωργίου. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη