Trending

Κ. Γιαβρόγλου (Υπ. Παιδείας): Ελπίζω να καταργηθούν οι Πανελλήνιες

Ο νέος υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε "Ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του."

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές», σημείωσε ο κ. Γαβρόγλου, επαινώντας τον απερχόμενο υπουργό Νίκο Φίλη για το έργο του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Όσον αφορά στην εξέλιξη και τα τελικά αποτελέσματα του Εθνικού Κοινωνικού Διαλόγου για την Παιδεία, ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι ανέδειξε ήδη πολλές νέες ιδέες και προβληματισμούς, αλλά ταυτόχρονα ξαναθύμισε και παλιές προτάσεις, καθώς «δεν αρχίζουμε από το μηδέν», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει συναίνεση ώστε να υλοποιηθούν οι αλλαγές στο «τρίγωνο» των τελευταίων δύο τάξεων του Λυκείου, τις πανελλήνιες και τα πρώτα έτη των σχολών, όπως είπε.

Δίνοντας εξάλλου μία εξήγηση για τις πρώτες δηλώσεις του, ότι με την Εκκλησία θα πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», ο κ. Γαβρόγλου σημείωσε ότι πρέπει να πέσουν οι τόνοι, με την συμβολή και των ΜΜΕ, και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη