Trending

Ίδρυση εταιρείας μόνο με ένα e-mail

Μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, τουριστικά καταλύματα καθώς και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα μπορούν να ανοίγουν μόνο με την αποστολή ενός e-mail και χωρίς εκ των προτέρων άδειες.

Παράλληλα μέσω του Ιντερνετ και συγκεκριμένα της ηλεκτρονικής πύλης του Γενικού Εμπορικού Μητρώου θα συστήνονται οι νομικές μορφές των εταιρειών και μάλιστα χωρίς την υποχρέωση φορολογικής ενημερότητας, ενώ για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής της νέας διαδικασίας οι επιχειρηματίες δεν θα πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για παράβολα.

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, που καταργούν σειρά δικαιολογητικών και πληθώρα γραφειοκρατικών διαδικασιών, έρχονται με δύο νομοσχέδια που καταθέτουν σήμερα στις επιτροπές της Βουλής ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης. Πρόκειται για τα νομοσχέδια «Νέο πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας» καθώς και για τις «Υπηρεσίες Μιας Στάσης - One Stop Shops».

Οι σχετικές διατάξεις θα πρέπει να έχουν ψηφιστεί μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου καθώς αποτελούν υποχρεώσεις της χώρας για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη