Trending

Κρίσιμη συνεδρίαση του ΤΧΣ για την Εθνική Τράπεζα

Οι αναπάντεχες εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα με την αδυναμία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που είναι και ο βασικός μέτοχος, να εκλέξει τον εκλεκτό του στην Προεδρία της Τράπεζας καθιστούν κρίσιμη τη σημερινή του συνεδρίαση.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το ΤΧΣ δεν έχει βγάλει απ' το τραπέζι τη σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης της Εθνικής με θέμα την άρση της εμπιστοσύνης στο διοικητικό συμβούλιο (που η πλειοψηφία του ψήφισε κατά της πρότασης του ΤΧΣ), κάτι το οποίο θα εξετάσει πολύ σοβαρά κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.  Το ΤΧΣ είχε προτείνει για τη θέση του Προέδρου τον κ. Δημήτρη Τσιτσιράγκο ενώ η πρόταση της Διοίκησης που υπερψηφίστηκε από οκτώ μέλη του ΔΣ ήταν ο κ. Παναγιώτης Θωμόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι το Γενικό Συμβούλιο του Ταμείου αποτελείται από 9 μέλη, 4 Έλληνες και 5 ξένους. Στους Έλληνες περιλαμβάνονται ο πρόεδρος Γ. Μιχελής, ο απερχόμενος Διευθύνων Συμβουλος Χριστόφορος Στράτος, ο εκπρόσωπος της ΤτΕ  Βασίλειος Σπηλιωτόπουλος και η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Κερασίνα Ραυτοπούλου. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη