Trending

Ο Δήμαρχος Περιστερίου στηρίζει τους δανειολήπτες

Αίτημα έκδοσης ψηφίσματος από τον Δήμου Περιστεριού, προκειμένου να συνεχίσει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δανειοληπτών (ΣΥΔΑΝΕΦ) την άσκηση πίεσης προς την πολιτεία, τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδρίασε απογευματινές ώρες.
  
Νωρίτερα μοιράστηκε στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επιστολή απόγνωσης του πρόεδρου ΣΥΔΑΝΕΦ κου Παντελή Αντωνιάδη που περιέγραφε με γλαφυρό τρόπο την δραματική κατάσταση στην οποία εχουν περιέλθει χιλιάδες νοικοκυριά, που παρά την φτώχεια και την κρίση που διανύουμε καλούνται να πληρώνουν με καπέλο (έως και 57%) τις μηνιαίες δόσεις του στεγαστικού τους δανείου, προκειμένου να παραμένουν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
  
Ρίγος προκάλεσε στους Δημοτικούς άρχοντες όταν δανειολήπτρια παθούσα ζήτησε τον λόγο και ανέφερε βιωματικό της παράδειγμα : «Είμαι δανειολήπτρια ελβετικού φράγκου. Πήρα το 2007 ένα δάνειο των 200.000 ευρώ, με αρχική δόση 1080 ευρώ. Μετά από 9 χρόνια αποπληρωμής, και ενώ έχουν καταβληθεί γύρω στις 118 χιλιάδες ευρώ αυτή τη στιγμή η δόση που αποπληρώνω είναι στα 1470 και το άληκτο κεφάλαιο περίπου στις 200.000 ευρώ… »
  
Το ζήτημα τελικώς τέθηκε από τον Δήμαρχο κο Παχατουριδη και τον πρόεδρο του Δ.Σ. ως προ ημερησίας διατάξεως θέμα, όπου και ψηφίστηκε ομόφωνα. Σε απόσπασμα του το ψήφισμα αναφέρει ως εξής  :«…Το Δημοτικό Συμβούλιο υιοθετεί ομόφωνα το αίτημα του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου για άμεση νομοθέτηση της υπ' αρ. 334/2016 Απόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε αποδεκτή η συλλογική αγωγή κατά των τραπεζών, οι οποίες χορήγησαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο…» Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη