Trending

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής: Κάτω τα χέρια από την Εθνική - Στηρίζουν την αυτόνομη λειτουργία της

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΕΤΕ (Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος) αναφέρει ότι η αμφισβήτηση εκ μέρους του ΤΧΣ της διαδικασίας εκλογής Προέδρου από το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας -ενώ ο εκπρόσωπός του συμμετείχε κανονικά στη διαδικασία από την αρχή ως το τέλος της- οδηγεί την ιστορικότερη ελληνική τράπεζα σε μια διοικητική κρίση, που απειλεί το παρόν και την προοπτική της, αλλά και την ευστάθεια του ελληνικού τραπεζικού συστήματος στο σύνολό του.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

Το ΤΧΣ θα έπρεπε -ανεξαρτήτως των εσωτερικών του συσχετισμών εξουσίας- να λειτουργεί ως παράγοντας σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος. Άλλωστε, αυτός είναι και ο βασικός θεσμικός του ρόλος.

Αντίθετα, η επιλογή του να παγώσει την ορθή και νόμιμα προβλεπόμενη από τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης διαδικασία που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την εκλογή Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί αποσταθεροποιητικά. Τέτοιες μεθοδεύσεις οδηγούν σε περιπέτειες και δε συμβάλλουν στην εμπέδωση του αναγκαίου κλίματος ηρεμίας για να ανακτήσουν οι τράπεζες την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και της αγοράς. Οδηγούν σε παρακμιακή εσωστρέφεια και απαξίωση. 

Γνώμονας κάθε ενέργειας των εμπλεκομένων με τις διοικήσεις των τραπεζών θα έπρεπε να είναι η ολοκλήρωση των στόχων τους, ώστε να αρχίσουν επιτέλους οι τράπεζες να επιτελούν το βασικό τους ρόλο που είναι η στήριξη της πραγματικής οικονομίας και ο στόχος της ανάπτυξης.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Εθνικής Τράπεζας κάνει λόγο για ωμή παρέμβαση του ΤΧΣ, η οποία έρχεται να προκαλέσει μια αχρείαστη κρίση στην κρισιμότερη στιγμή, με όλα τα σημαντικά θέματα τόσο για την Τράπεζα όσο και για τους εργαζόμενους να βρίσκονται ανοιχτά και η αντιμετώπιση τους σε εκκρεμότητα.

Ο Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. αποδοκιμάζει αυτή την παρέμβαση και καλεί το ΤΧΣ και την Κυβέρνηση να αναλάβουν -έστω και την ύστατη αυτή στιγμή- τις ευθύνες τους και να σεβαστούν τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, συναισθανόμενοι την κρισιμότητα των στιγμών.

"Ως Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα παρέμβουμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματά τους δε θα καταστούν θύματα μιας μάχης συμφερόντων.

Θα αντιδράσουμε με κάθε μέσο στην επιχείρηση αποσταθεροποίησης της Εθνικής Τράπεζας και θα συμβάλλουμε ενεργά στην αποκατάσταση της ομαλότητας, κάτι το οποίο πρωτίστως θα έπρεπε να ενδιαφέρει αυτούς που σήμερα λειτουργούν αποσταθεροποιητικά", καταλήγει η ανακοίνωση. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη