ΝΕΑ

11 Νοεμβρίου 2016

Το ThePressProject καταγγέλει τον ΣΚΑΪ

Ανακοίνωση του ThePressProject:

"Η τηλεόραση του ΣΚΑΪ για μια ακόμη φορά απέδειξε τον σεβασμό της στη δημοσιογραφική δεοντολογία, δημιουργώντας ανησυχία για το μέλλον της τηλεοπτικής δημοσιογραφίας. Αυτή τη φορά το θύμα ήταν το ThePressProject.

Το ThePressProject παρουσίασε το βράδυ της Τετάρτη την εβδομαδιαία τηλεοπτική εκπομπή ΕΝΤΟΣ με τον Κώστα Εφήμερο, ο οποίος υποδέχτηκε στο στούντιο τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Αποσπάσματα της συνέντευξης εμφανίστηκαν, όπως συνήθως, σχεδόν σε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια την επόμενη ημέρα, κάτι που επιτρέπουμε εφόσον τα αποσπάσματα δεν ξεπερνάνε τα 3 λεπτά. 

Ωστόσο ο ΣΚΑΪ για μια ακόμη φορά που χρησιμοποίησε τα πλάνα στα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές τους εκπομπές απέκρυψε το μέσο στο οποίο δόθηκε η συνέντευξη, μεγεθύνοντας την εικόνα (προκειμένου να κοπεί το λογότυπο μας) και περνώντας άλλη φάσα πάνω από αυτή της εκπομπής.

Πέραν του αισθητικού αποτελέσματος της παρέμβασης και της ατυχούς επιλογής να αλλοιωθεί ένα τηλεοπτικό προϊόν υψηλής ευκρίνειας οι δημοσιογράφοι δεν ντράπηκαν να αναφέρονται σε μια συνέντευξη του υπουργού χωρίς να αναφέρεται ο δημοσιογράφος και το μέσο που την πήρε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η συνέντευξη δόθηκε στο δικό τους τηλεοπτικό σταθμό ή ότι ο κύριος Μουζάλας παραμιλάει.

Με την ευτυχή συγκυρία της ανακοίνωσης σήμερα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης το ThePressProjectβρίσκεται στην ευχάριστη θέση να καταθέσει την πρώτη καταγγελία ζητώντας από το ΕΣΡ να προστατευτεί η δημοσιογραφική δεοντολογία και να γίνει σεβαστό το δημοσιογραφικό έργο που παράγεται από μέσα που προσπαθούν να λειτουργήσουν στην πιο δύσκολη οικονομικά περίοδο για τον ελληνικό Τύπο.

Το ThePressProject ζητάει την διόρθωση από τον τηλεοπτικό σταθμό αναφέροντας στα ίδια δελτία και τις εκπομπές ότι τα πλάνα που χρησιμοποιήθηκαν την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου προέρχονταν από την τηλεοπτική εκπομπή «ΕΝΤΟΣ» με τον Κώστα Εφήμερο που προβάλλεται στο ThePressProject.gr. Σε άλλη περίπτωση επιφυλάσσεται να χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά του." Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Το ThePressProject καταγγέλει τον ΣΚΑΪ
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Το ThePressProject καταγγέλει τον ΣΚΑΪ Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top