ΝΕΑ

13 Νοεμβρίου 2016

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέπει τα δεδομένα στα δάνεια

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με αφορμή την υπόθεση ενός Σλοβάκου πολίτη, εξέδωσε μία απόφαση που αφορά εκατομμύρια δανειολήπτες και ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα στο χώρο των δανείων.

Η υπόθεση αφορά στη χορήγηση δανείου το οποίο δόθηκε χωρίς να υπάρχουν οι απαραίτητες εξηγήσεις σχετικά με τους όρους που προβλέπει η σύμβαση με τον δανειολήπτη. Το δικαστήριο επισημαίνει ότι «η παράλειψη του δανειστή, στην περίπτωση καταναλωτικής πιστώσεως, να περιλάβει στη σύμβαση ορισμένα στοιχεία ουσιώδους σημασίας δύναται να επισύρει την κύρωση της εκπτώσεώς του από το δικαίωμα εισπράξεως τόκων και εξόδων».

Αυτό σημαίνει ότι αν ένας δανειολήπτης δεν ενημερώνεται σωστά από τον δανειστή, στην συγκεκριμένη περίπτωση από την τράπεζα, μπορεί να γλιτώσει τόκους και έξοδα. Οπως προκύπτει από την υπόθεση, αν σε μια δανειακή σύμβαση υποκρύπτονται ή στην καλύτερη περίπτωση παραλείπονται βασικοί όροι που αφορούν το δάνειο, τα έξοδα και άλλες κρίσιμες λεπτομέρειες της σύμβασης τότε ο δανειολήπτης μπορεί να διεκδικήσει στα δικαστήρια να βρει το δίκιο του. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέπει τα δεδομένα στα δάνεια
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανατρέπει τα δεδομένα στα δάνεια Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top