Trending

Έντονο παρασκήνιο στην κορυφή της Τράπεζας Πειραιώς


Έντονο παρασκήνιο στην Τράπεζα Πειραιώς μεταξύ μετόχων και όχι μόνον για τη εκλογή νέου Διευθύνοντος Συμβούλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Παραπολιτικών, πρωταγωνιστικό ρόλο στο «παιχνίδι» αυτό , παραμένοντας πάντα στο παρασκήνιο, έπαιξε ο μέτοχος μειοψηφίας της τράπεζας, μεγαλοπενδυτής, Τζον Πόλσον ο οποίος όταν αντιλήφθηκε πως οι συσχετισμοί στο Δ.Σ δεν… βγαίνουν ώστε να επιλεγεί ο υποψήφιος της αρεσκείας του κ. Άνθιμος Θωμόπουλος , τον «απέσυρε» από την κούρσα και έκανε ότι περνά από το χέρι του για να αποτρέψει την τοποθέτηση Παπαδόπουλου στο τιμόνι της Πειραιώς.

Στις διαβουλεύσεις που προηγήθηκαν του κρίσιμου διοικητικού συμβουλίου της περασμένης Τετάρτης ενεπλάκησαν σύμφωνα με πληροφορίες τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος όσο και η Αντιπροεδρία ενώ κομβικό ρόλο έπαιξε και ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Γιώργος Χατζηνικολάου, με το καθ΄ ύλην αρμόδιο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας να παραμένει επί της ουσίας θεατής των εξελίξεων.

«Όλοι, με τον δικό τους τρόπο έπαιξαν ρόλο ώστε να έχουμε το συγκεκριμένο αποτέλεσμα», ανέφερε στην «Ε» τραπεζικός παράγοντας.

Τον εκτελεστικό ρόλο στο πραξικόπημα έπαιξε ο SSM (Ευρωπαϊκός Εποπτικός Μηχανισμός) ο οποίος αιφνιδιαστικά έστειλε λίγη ώρα μετά την έναρξη του συμβουλίου email ζητώντας να διακοπεί η διαδικασία επιλογής προκειμένου να ελεγχθούν οι δύο υποψήφιοι.

Πλέον στην επόμενη ημέρα όλες οι πληροφορίες συνηγορούν ότι η υποψηφιότητα του κ. Χατζηνικολάου έχει «καεί» και ως φαβορί προβάλλεται ο έμπειρος τραπεζίτης Νίκος Καραμούζης πρόεδρος σήμερα της Eurobank. Ακούγεται και το όνομα του Χρήστου Μεγάλου με λιγότερες όμως πιθανότητες για την ανάληψη της θέσης, αναφέρουν τα Παραπολιτικά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη