ΝΕΑ

4 Δεκεμβρίου 2016

Η είσοδος Μ.Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα επηρρεάζει όλο το τραπεζικό σύστημα

Σε σημαντικές αλλαγές του τραπεζικού συστήματος οδηγεί η δυναμική είσοδος του πρώην ισχυρού άντρα της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλη Σάλλα, στο μετοχικό κεφάλαιο της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας ο Μ.Σάλλας θα συμμετάσχει με ποσοστό τουλάχιστον 15% επί του συνόλου των συνεταιριστικών μερίδων, στην αύξηση συνεταιριστικού κεφαλαίου της τράπεζας που θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2017.

Οι αλλαγές εντοπίζονται άμεσα μεταξύ των συνεταιριστικών τραπεζών, καθώς αναβαθμίζεται ο ρόλος τους. Είναι μία εξέλιξη που αγγίζει και τις Τράπεζες και την Κυβέρνηση καθώς θεωρούν ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες θα μπορέσουν να κελύψουν ένα μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί στη χρηματοδότηση μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων.

Επίσης, οι συνεταιριστικές τράπεζες φαντάζουν πλέον πιό ελκυστικές στους ξένους επενδυτές που επιθυμούν να αποκτήσουν μία τραπεζική άδεια μέσω εξαγοράς. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Η είσοδος Μ.Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα επηρρεάζει όλο το τραπεζικό σύστημα
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Η είσοδος Μ.Σάλλα στην Παγκρήτια Τράπεζα επηρρεάζει όλο το τραπεζικό σύστημα Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top