Trending

Η Nestle Ελλάδος επιχείρησε να "βγάλει" ένα μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό

Μία ακόμη περίπτωση πολυεθνικής εταιρείας που επιχείρησε να "βγάλει" ένα μεγάλο χρηματικό ποσό εκτός Ελλάδος.

Μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση της Nestle Ελλάδος παρενέβη η Επιτροπή Ελέγχου Τραπεζικών Συναλλαγών και μπλόκαρε τη συναλλαγή.

Τι συνέβη: Σύμφωνα με δημοσίευμα του Mononews, τα κεντρικά της Nestle στο εξωτερικό φέρονται να δάνεισαν ένα μεγάλο ποσό στη Nestle Ελλάδος με το υψηλότατο επιτόκιο του 14%. Το επιτόκιο θεωρήθηκε έως και "προκλητικό" καθώς η Nestle Ελλάδος είναι μια κερδοφόρα, υγιής επιχείρηση.

Η Nestle Ελλάδος θα έπρεπε με βάση αυτό το επιτόκιο να μεταφέρει στην μητρική εταιρεία ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για αποληρωμή του δανείου και τους τόκους.

Τα στελέχη της Επιτροπής όμως είχαν διαφορετική άποψη και σύμφωνα με το Mononews,  θεώρησαν ότι ῾῾επίτηδες η Nestle χρέωσε ένα τόσο μεγάλο επιτόκιο την θυγατρική της προκειμένου η Nestle Ελλάδος να βγάλει στο εξωτερικό με την δικαιολογία των τόκων ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό  από το οποίο το κράτος θα μπορούσε να εισπράξει επιπλέον φόρους (εάν το έβαζαν στα EBIDA του 2016) η εναλλακτικά με αυτά τα χρήματα η εταιρία να υλοποιήσει κάποιο επενδυτικό πρόγραμμα῾῾.

Για το θέμα έχει ενημερωθεί η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Οικονομικών όπως επίσης και η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη