Trending

Ο Μαρινόπουλος χρειάζεται ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα - Μπορεί;

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται η αλυσίδα Μαρινόπουλος καθώς το κόστος λειοτυργίας της ανέρχεται σε ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα.

Η διοίκηση της Σκλαβενίτης, αγωνίζεται για ακόμη μια ενδιάμεση τραπεζική χρηματοδότηση , προκειμένου να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που έχει προκύψει μέχρι να εκδοθεί η δικαστική απόφαση της διάσωσης. Ωστόσο κάτι τέτοιο χωρίς τη δικαστική απόφαση δεν είναι εύκολο.

Όσο καθυστερεί η απόφαση οι κίνδυνοι η αλυσίδα Μαρινόπουλος να σκάσει πριν προλάβει σωθεί, είναι μεγάλοι., αναφέρει η EpendysiNews.Από τη μια η Σκλαβενίτης δεν μπορεί να ρισκάρει άλλη χρηματοδότηση σήμερα, πριν βγει η δικαστική απόφαση για τη διάσωση, ενώ η μεγάλη χρηματοδότηση, των 300 εκ. ευρώ, που έχει συμφωνηθεί από τις τράπεζες, θα πρέπει να περιμένει ένα τρίμηνο μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης ( να ολοκληρωθούν οι τριτανακοπές και η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού).

Την ίδια στιγμή, παρά τις προσπάθειες και το κόστος της Σκλαβενίτης για να γεμίσει με εμπορεύματα 100 περίπου καταστήματα της Μαρινόπουλος (από τα συνολικά 300), οι καταναλωτές δεν γύρισαν, και τα έσοδα των καταστημάτων δεν είναι αυτά που θα εξασφάλιζαν στην αλυσίδα το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης. Και το ένα πλήγμα φέρνει το άλλο αφού υπό τις παρούσες συνθήκες, χωρίς χρηματοδότηση, προώθηση και διαφήμιση η αλυσίδα δεν θα μπορέσει να αξιοποιήσει την εορταστική περίοδο στον τζίρο της οποίας είχε επενδύσει πολλά ο Σκλαβενίτης. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη