Trending

Θετικά μηνύματα από το Βερολίνο για το Ελληνικό χρέος

Η Γερμανική εφημερίδα Handelsblatt υποστηρίζει σήμερα με δημοσίευμά της ότι το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, εμφανίζεται θετικό στην πρόταση του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα, με την Deutsche Welle ωστόσο να σημειώνει ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα θα εξεταστούν μετά το 2018. 

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, θετικά αντιδρά το Βερολίνο και το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας επί των προτάσεων που διατύπωσε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM) για το ελληνικό χρέος.

"Στο έγγραφο περιέχονται τρία διαφορετικά μέτρα. 

Η περίοδος αποπληρωμής δανείων από τον παλαιό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθεροποίησης (EFSF) παρατείνεται κατά τέσσερα έτη, κατά μέσο όρο. 

Επιπλέον, θα μπορούσαν να διαγραφούν κάποια τέλη για την Ελλάδα, ώστε η χώρα να εξοικονομήσει τον επόμενο χρόνο 220 εκατομμύρια ευρώ. 

Αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι να προστατευθεί η Αθήνα από τον κίνδυνο των αυξανόμενων επιτοκίων. 

Για να επιτευχθεί αυτό, ο ESM θα μπορούσε να εκδώσει δάνεια με προθεσμία εξόφλησης 30 ετών ή να αξιοποιήσει τα λεγόμενα swaps επιτοκίων" αναφέρει το δημοσίευμα. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη