Trending

Βαράγκης: Αγωνία για την τύχη του

Πρόκεται για μία από τις ιστορικότερες βιομηχανίες κατασκευής επίπλων που μετρά ζωή αρκετών ετών. 

Η εταιρεία Βαράγκης δίνει πλέον μάχη για την επιβίωσή της καθώς από 130 άτομα προσωπικο έχει μείνει πλέον με 7 εργαζόμενους. Oι τέσσερις από τις 5 εκθέσεις επίπλων που είχε ο Bαράγκης έκλεισαν (Kολωνάκι, Bουλιαγμένης, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα), ενώ το κεντρικό σημείο αναφοράς είναι πλέον η μονάδα παραγωγής στο Σχηματάρι της Bοιωτίας, όπου προ ημερών μεταφέρθηκε και η έδρα της εταιρίας.

Στα χρόνια της ύφεσης (2008-2015) οι πωλήσεις της εταιρίας έκαναν βουτιά κατά 77% περίπου, καθώς από τα 12,9 εκατ. ευρώ έπεσαν στα 3 εκατ. ευρώ. Mάλιστα, εξ αυτών το 85% προέρχεται απο το εξωτερικο και αφορά έργα επίπλωσης σε θαλαμηγούς πλουσίων Aράβων, καθώς και ειδικές κατασκευές στο Kουβέιτ και το Kατάρ.

Πρόσφατα έγινε "τονωτική ένεση" 7,4 εκατομμυρίων ευρώ από με κάλυψη μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου από τον ίδιο τον επιχειρηματία και, σύμφωνα με πληροφορίες, από άλλους δύο συμπαραστάτες τους (Nίκο Σωσίδη και Kωνσταντίνο Zούζουλα), οι οποίοι και στο παρελθόν είχαν συνδράμει την προσπάθεια επιβίωσης της ιστορικής επιπλοβιομηχανίας. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη