Trending

Χρυσόγονος (ΣΥΡΙΖΑ): Μας θέλουν στην Ευρωζώνη;

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ.Χρυσόγονος σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο ανέφερε για το χθεσινό Eurogroup:
«η απόφαση είναι επιτυχία γιατί μας διασφαλίζει από τον κίνδυνο αύξησης των επιτοκίων στο μέλλον».

«Με βάση την ιστορική εμπειρία θα υπάρξει ξανά στο μέλλον υψηλός πληθωρισμός που θα οδηγήσει σε υψηλά επιτόκια και με δεδομένο ότι τα δάνεια μας ήταν με το κυμαινόμενο επιτόκιο θα ήμασταν αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε υψηλά επιτόκια κάποια στιγμή στο μέλλον» υποστήριξε ο κ.Χρυσόγονος, τονίζοντας ότι όσον αφορά το ζήτημα των μέτρων, αυτό σχετίζεται με τη συζήτηση για τη συμμετοχή του ΔΝΤ.

«Από τη μια οι δανειστές το θέλουν για να δανείζει χρήματα από την άλλη δε θέλουν τις συνταγές του για χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, με λήψη μεσοπρόθεσμων μέτρων τώρα ή ποσοτικοποίηση τους.

Από την άλλη το ΔΝΤ λέει ότι χρειάζεται ελάφρυνση και αν δεν υπάρξει θα πρέπει να πάρει η κυβέρνηση τερατώδη μέτρα, αυτό δεν θα γίνει οικονομικά δεν στέκει, θα υπονόμευε την αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Η γεφύρωση του χάσματος μπορεί να γίνει μόνο με την υποχώρηση του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος από την απαίτηση τους να είναι το ΔΝΤ αλλά χωρίς να ελαφρύνουν το ελληνικό χρέος {..} θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να πάρεις νέα μέτρα ύψους 4.5 δις και οικονομική αυτοκτονία» υπογράμμισε ο κ.Χρυσόγονος.

Ερωτηθείς αν η επιμονή αυτή των δανειστών οδηγεί σε εκλογές, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως δεν το ξέρει, αν και πρόσφατα ο πρωθυπουργός το άφησε να εννοηθεί.

«Η κοινή λογική λέει πως ούτε το 3,5% μεσομακροπρόθεσμα είναι βιώσιμο ούτε να ληφθούν τερατώδη μέτρα.
Δεν είναι επαρκής η απόφαση.
Πρέπει η ΕΚΤ να δεχθεί τα ελληνικά ομόλογα στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων, πρέπει να ληφθούν  τα μεσοπρόθεσμα μέτρα» είπε ο κ.Χρυσόγονος, ο οποίος διερωτήθηκε αν οι Ευρωπαίοι θέλουν να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη

«Για τους περισσότερους πρέπει να μείνει η Ελλάδα αλλά δεν αρκεί να το λες πρέπει να το δείχνεις.
Πρέπει να μας δώσουν ένα πρόγραμμα που να είναι βιώσιμο» υπογράμμισε ο κ.Χρυσόγονος. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη