Trending

105.000 επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους στην Εφορία

Τέλος επιτηδεύματος, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, αύξηση των προκαταβολών φόρου φτάνοντας πλέον το 100% και τώρα, το βουνό των φόρων λύγισαν έναν στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες από το 2011 και έδωσαν τη χαριστική βολή στα φυσικά πρόσωπα τα οποία αμείβονται με τα λεγόμενα μπλοκάκια έρχεται να δώσει η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους «ΤΑ ΝΕΑ», τη διετία 2015-2016 105.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα έκλεισαν τα βιβλία τους χωρίς να υπάρξει μέχρι σήμερα νέα έναρξη επαγγέλματος στον ίδιο Αριθμό Φορολογικού Μητρώου. 

Πρακτικά, περίπου ένα στα είκοσι φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα κατέβασαν ρολά για την Εφορία διότι δεν κατάφεραν να αντεπεξέλθουν στα βάρη της κρίσης ή για να γλιτώσουν από το τσουνάμι φόρων και τελών ρισκάροντας τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους σε καθεστώς παραοικονομίας. Από το 2011 έως σήμερα, οι διακοπές εργασιών φτάνουν τις 250.000. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη