Trending

Αναταραχή στην Αμερική με την απαγόρευση εισόδου μεταναστών - Αρνούνται την είσοδο ακόμη και σε στελέχη εταιρειών

Σε άμεση ισχύ τέθηκε το διάταγμα του Ν.Τραμπ που δεν επιτρέπει την είσοδο προσφύγων στις ΗΠΑ και ήδη κρατούνται οι πρώτοι πρόσσφυγες επί της ουσίας μουσουλμανικού θρησκεύματος στο αεροδρόμιο Κένεντι της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα όμως απαγορεύθηκε η είσοδος ακόμη και σε κατόχους visa ή πράσινης κάρτας τους οποίους δεν άφησαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και τους έστειλαν πίσω στη χώρα που προέρχονται. Μεταξύ αυτών και μεγαλοστελέχη κολοσσών όπωςη Google, η οποία έστειλε πριν από ώρες επείγον μήνυμα στα στελέχη της εκτός ΗΠΑ να επιστρέψουν τάχιστα στην έδρα του κολοσσού. Πολλί ταξιδιώτες έχουν τη δουλειά τους, την οικογένειά τους, τη ζωή τους στις ΗΠΑ αλλά δεν τους επιτρέπεται να εισέλθουν.

Οι νέες διατάξεις ισχύουν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και αφορά ταξιδιώτες από το Ιράκ, το Ιράν, τη Λιβύη, τη Σομαλία, το Σουδάν, τη Συρία και την Υεμένη. Όσοι πρόσφυγες βρίσκονταν στην διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ, διατάχθηκαν να σταματήσουν και πλέον κρατούνται. Δικηγόροι που εκπροσωπούν δύο ιρακινούς πρόσφυγες που επρόκειτο να φιλοξενηθούν στις ΗΠΑ κατέθεσαν ήδη αίτηση στις αρχές της Νέας Υόρκης ώστε να αφεθούν ελεύθεροι.

Το διάταγμα Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο όλων των προσφύγων στη χώρα για 120 ημέρες, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων με εξαίρεση τους χριστιανούς της Συρίας.

Δεν είναι γνωστό πόσοι είναι συνολικά οι πρόσφυγες που βρίσκονται στη διαδικασία αυτή στις ΗΠΑ. Οι δικηγόροι που κατέθεσαν τις αιτήσεις απελευθέρωσης δήλωσαν ότι ο ένας από τους δύο Ιρακινούς που κρατούνται στο JFK είχε εργαστεί για την αμερικανική κυβέρνηση στο Ιράκ επί δέκα χρόνια, ενώ ο άλλος πήγαινε στις ΗΠΑ όπου ήδη ζουν η γυναίκα και ο γιος του. Το τι ασάφειες ακούγονται από το γνωστό Σύστημα υποστήριξης των προσφυγικών ροών και των ανοικτών συνόρων μπορεί κάποιος να το καταλάβει την δήλωση της Μαλάλα Γιουσαφζάι, βραβευμένης με Νόμπελ Ειρήνης, που είπε ότι «ράγισε η καρδιά» της όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο αναστέλλει την υποδοχή προσφύγων στη χώρα του και επιβάλλει μια σειρά περιορισμών.

«Η διάταξη που υπέγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ με την οποία απαγορεύεται η είσοδος όλων των προσφύγων στις ΗΠΑ για 120 ημέρες, δημιούργησε νομικό κενό για όσους ήταν στο δρόμο προς την Αμερική και πανικό στις οικογένειές τους που τους περίμεναν» σημειώνουν οι New York Times. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη