Trending

Απεβίωσε ο Σταύρος Λεούσης

Ένα από τα πιο γνωστά ονόματα της Ελληνικής διαφημιστικής αγοράς, ο Σταύρος Λεούσης, "έφυγε" χθες σε ηλικία 72 ετών. Ο Σταύρος Λεούσης ήταν ιδρυτής της διαφημιστικής εταιρείας Solid και στις ορόσφατη επιχειρηματική του πρωτοβουλία αποτέλεσε η εξαγορά της Havas Worldwide Greece ΕΠΕ, η οποία σηματοδότησε τη συνεργασία με τον μεγάλο πολυεθνικό όμιλο Havas Group. 

Ο Σταύρος Λεούσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1944. Τελειόφοιτος ακόμη της Νομικής Σχολής Αθηνών, μπαίνει στην οικογενειακή επιχείρηση Ι.Ν. Λεούσης το 1967, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Το 1991 ιδρύει τον όμιλο επικοινωνίας Solid. Η πορεία του στην ελληνική διαφήμιση χαρακτηρίστηκε από το ήθος του και το αίσθημα δικαιοσύνης, το οποίο τον καθοδηγούσε τόσο στην διοίκηση της εταιρείας του, όσο και στη θητεία του σε θεσμικά όργανα του κλάδου. 

Συστατικό της προσωπικότητας και της φιλοσοφίας του ήταν, όπως ο ίδιος συχνά έλεγε, «το απόλυτο solidity, το στέρεο έδαφος, η στέρεα πολιτική» και η προσήλωσή του σε αξίες, με έμφαση στην αλήθεια, την αγάπη και τον κοινό νου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΔΕΕ) και του Συμβουλίου Ελέγχου Επικοινωνίας (ΣΕΕ), ενώ είχε πλούσια διδακτική δράση και μεγάλη εμπειρία στην πολιτική επικοινωνία. 

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, στις 14.00, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη