Trending

Αποχωρεί ο επικεφαλής της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών

Αποχωρεί την 1η Μαρτίου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, θέση την οποία κατείχε τα τελευταία δεκαεξίμιση χρόνια, ο κ. Χρήστος Γκόρτσος. 

Η προσωπική απόφαση του κ. Γκόρτσου να αποχωρήσει από Γ.Γ. της ΕΕΤ συνδέεται με την εκτεταμένη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια στον ερευνητικό τομέα και στην οποία θα εστιασθεί τόσο σε ακαδημαϊκό, όσο και σε συμβουλευτικό επίπεδο. Στο πλαίσιο της δραστηριότητας αυτής, ο κ. Γκόρτσος έχει εκπονήσει για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μελέτη για τις επιπτώσεις του Brexit στον χρηματοπιστωτικό τομέα, η οποία πρόκειται να δημοσιευτεί τις προσεχείς ημέρες. 

Ο κ. Γκόρτσος έχει συνεργαστεί επίσης σε ερευνητικό επίπεδο με το Ευρωπαϊκό Ελεγκτικό Συνέδριο, βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΕΚΤ, ενώ τα ερευνητικά προγράμματα και οι ακαδημαϊκές του συνεργασίες θα τον απασχολούν την προσεχή διετία σε Αθήνα, Ζυρίχη, Σιένα, Φλωρεντία, καθώς και στην Ολλανδία. Σημειώνεται ότι την τελευταία τριετία ο κ. Γκόρτσος έχει συγγράψει τέσσερα βιβλία για τον χρηματοπιστωτικό τομέα. 

Δεν υπάρχει ακόμη ενημέρωση ποιός θα τον αντικαταστήσει. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη