Trending

Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πασχίζει να μειώσει το πρόστιμο των 31,4 εκατομμυρίων ευρώ

Ένα από ταμεγαλύτερα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε επιχείρηση στην Ελλάδα είναι αυτό της Επιτροπής Ανταγωνισμού κατά της πολυεθνικής Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Το ύψος του είναι 31,4 εκατομμύρια ευρώ και επιβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 μετά από 10ετή σχεδόν διερεύνηση καταγγελίας της Μύθος Ζυθοποιία.

Το πρόστιμο επεβλήθη για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην αγορά της μπύρας και έκτοτε η Αθηναϊκή Ζυθοποιία πασχίζει σθεναρά για την σημαντική μείωσή του κατά 60-65%.

Σημειώνεται ότι μεγαλύτερα πρόστιμα έχουν επιβληθεί μόνο στην αγορά του γάλακτος και στην BP.

Όπως αναφέρει το NewMoney, επί δεκαέξι ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από τον Σεπτέμβριο του 1998 μέχρι την έκδοση της απόφασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού τον Σεπτέμβριο του 2014, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία απαγόρευε στους πελάτες της να αγοράζουν και να διαθέτουν ανταγωνιστικά προϊόντα μπύρας ή τους εξανάγκαζε να παίρνουν μικρές ποσότητες ώστε να διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά. 

Πλέον, η πολυεθνική εταιρεία, θυγατρική του Ομίλου Heineken N.V., επιδιώκει τη μείωση του προστίμου, παρά το μέγεθος της παρανομίας. Ωστόσο νομικοί κύκλοι εκφράζουν την αμφιβολία τους κατά πόσον είναι εφικτό κάτι τέτοιο λόγω και της συγκεκριμένης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη