Trending

Η εξαγορά της Νίκας από την Chipita οδηγεί σε ολική αναδιοργάνωση την εταιρεία

"Φύλο και φτερό" αναμένεται να κάνουν οι νέοι αγοραστές (Chipita) την Νίκας καθώς η εταιρεία παρά τις συνεχείς επανεκκινήσεις των τελευταίων ετών παραμένει σε αρνητικό σημείο.

Παρότι από το τιμόνι της Νίκας πέρασαν γνωστοί μάνατζερ και εμπορικά στελέχη με πείρα, επιχειρήθηκαν επανειλημμένα restart της εταιρείας και δόθηκε μάχη να διατηρηθούν τα μερίδια της με νέα προϊόντα, η συνταγή κάπου δεν μπορούσε να "δέσει”. Από το 2006 τα μεγέθη της εταιρείας βρισκόταν υπό πίεση, ενώ είχε προηγηθεί η υπόθεση με τους 8,5 τόνους ακατάλληλων προϊόντων που έπληξε την εικόνα της. Η εταιρεία ζητούσε νέα κεφάλαια, ο δανεισμός διευρύνονταν και από ένα σημείο και μετά το αδιέξοδο ήταν εμφανές, αναφέρει το Capital.

Η συμφωνία με τη Chipita είναι αποτέλεσμα προσπαθειών δύο και πλέον ετών, οι προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει ο νέος επενδυτής όμως είναι μεγάλες. Η εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει τη διαρκή μείωση του τζίρου της, η οποία οφείλεται τόσο στη συνεχιζόμενη πτώση της αγοράς και της ζήτησης όσο και στην απώλεια μεριδίων από τους ανταγωνιστές της. Στο πρώτο εξάμηνο πραγματοποίησε τζίρο 20,8 εκατ.ευρώ, από 23,4 εκατ.ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Σε ετήσιο επίπεδο, το 2015 έκλεισε με τζίρο 49 εκατ.ευρώ, έναντι 55,1 εκατ.ευρώ το 2014. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη