Trending

Κίνδυνος black out από την υπερφόρτωση του δικτύου της ΔΕΗ

Σε οριακό σημείο βρίσκεται το ενεργειακό σύστημα της χώρας λόγω κακοκαιρίας, υψηλής κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και αστοχίας στις προβλέψεις και λανθασμένος χρονισμός.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας βρίσκεται σε υψηλότατα επίπεδα με την αιχμή του συστήματος να ξεπερνά για πρώτη φορά εδώ και χρόνια τα 9400MW. Για την κάλυψη των αναγκών σε ρεύμα, δουλεύουν στο φουλ όλες οι μονάδες της ΔΕΗ και των ιδιωτών, καθώς επίσης και τα υδροηλεκτρικά. Αντίθετα λόγω ψύχους και αυξημένων τιμών ρεύματος στη Βουλγαρία είναι αδύνατον να γίνουν εισαγωγές. 

Το πρόβλημα στο ηλεκτρικό σύστημα επιτείνεται καθώς δύο μονάδες της ΔΕΗ στον Άγιο Δημήτριο βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης. Την Κυριακή τέθηκε εκτός λειτουργίας ακόμη μία μονάδα στην Καρδιά, ενώ από χθες βγήκε εκτός μία από τις δύο μονάδες του Αμύνταιου. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν βγει εκτός λειτουργίας ακόμη ένα εργοστάσιο της ΔΕΗ ή ιδιώτη πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα επάρκειας και να πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα (αποκοπές φορτίου). Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη