ΝΕΑ

9 Ιανουαρίου 2017

Κουτσούμπας για Κυπριακό: Η διαπραγμάτευση διεξάγεται υπό όρους διχοτόμησης

Μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κοτσούμπας έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το Κυπριακό είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής. Για να μιλάμε για διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε λύση, σημαίνει, πρώτα απ' όλα, άμεση αποχώρηση όλων των κατοχικών δυνάμεων. Σημαίνει κατάργηση του καθεστώτος των εγγυήσεων».

«Λύση σημαίνει ένα κράτος και όχι δύο κράτη. Κράτος ενιαίο, βιώσιμο, με μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, εγγυητές, προστάτες», ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, και πρόσθεσε ότι «η διαπραγμάτευση στην ουσία είναι σήμερα υπονομευμένη πρώτα και κύρια από την τουρκική, την τουρκοκυπριακή ηγεσία επίσης, με την ανάμειξη και άλλων δυνάμεων και μεγάλων συμφερόντων, όπως των ΗΠΑ, αφού διεξάγεται στην ουσία κάτω από όρους διχοτομικής λύσης».

«Απαιτείται σήμερα η μέγιστη δυνατή επαγρύπνηση και από τον λαό της Ελλάδας και από τον λαό της Κύπρου», κατέληξε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Κουτσούμπας για Κυπριακό: Η διαπραγμάτευση διεξάγεται υπό όρους διχοτόμησης
  • Title : Κουτσούμπας για Κυπριακό: Η διαπραγμάτευση διεξάγεται υπό όρους διχοτόμησης
  • Posted by :
  • Date : 1/09/2017 07:11:00 μ.μ.
  • Labels :
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Κουτσούμπας για Κυπριακό: Η διαπραγμάτευση διεξάγεται υπό όρους διχοτόμησης Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top