Trending

Νέες συντάξεις θα δίνονται μόνο εάν υπάρχουν λεφτά

Σύμφωνα με όσα προβλέπει χθεσινή Απόφαση της Υπ. Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή ΥΠΟΙΚ, Γιώργου Χουλιαράκη, θα καταβληθούν οι 95.000 νέες κύριες συντάξεις από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης μέχρι την 31/10/2017, με τα 860 εκατ. ευρώ τα οποία έχουν "δεσμευτεί" από το φετινό κρατικό προϋπολογισμό, με πέντε ρήτρες. Για να δοθεί ολόκληρο το ποσό θα πρέπει:

1. Να το επιτρέπουν οι "δημοσιονομικές συνθήκες" (δηλαδή να "αντέχει" ο κρατικός προϋπολογισμός)

2. Να παρακολουθείται κάθε μήνα η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού" του ΕΦΚΑ ή αλλιώς να "αντέχουν" τα οικονομικά του νέου ασφαλιστικού υπερ-ταμείου στο οποίο έχουν ενταχθεί από 1/1/2017 (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ κλπ).

3. Να λαμβάνονται υπόψη τα ταμειακά διαθέσιμα του ΕΦΚΑ. 

4. Να αποδοθούν τα προβλεπόμενα κεφάλαια –δηλαδή τα 860 εκατ. ευρώ- μέχρι 31/10/2017. Όποια κονδύλια  περισσέψουν  θα επιστραφούν  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και ως "έσοδο".

5. Να διασφαλιστεί ότι οι επιχορηγήσεις για την αποπληρωμή εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό (σ.σ. και όχι πχ για την καταβολή των τρεχουσών συντάξεων). Αν  ο ΕΦΚΑ χρησιμοποιήσει μέρος αυτών για άλλους σκοπούς, θα χάσει την αντίστοιχη προβλεπόμενη κρατική χρηματοδότηση. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη