Trending

Σε τέλμα η επένδυση του Εμίρη του Κατάρ στην Ελλάδα λόγω γραφειοκρατίας

Ο Εμίρης του Κατάρ Χαμαντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι  αποφάσισε πριν καιρό να επενδύσει στην Ελλάδα και αγόρασε το 2014 το νησάκι Οξυά στο Ιόνιο ,κοντά στο Μεσολόγγι, αλλά και μια έκταση 15.000 στρεμμάτων στην Ζάκυνθο για να κάνει επενδύσεις ύψους  δεκάδων δισ. δολαρίων.

Τα δυο επενδυτικά σχέδια, όμως ,παραμένουν  «παγωμένα»  επειδή  τον κυνηγάει έκτοτε η ελληνική γραφειοκρατία σε όλες τις μορφές της: από την εφορία και το δασαρχείο, ως την εκκλησία Ζακύνθου, την Πολεοδομία της περιοχής και  τον ΟΑΕΔ. Ήδη λέγεται ότι ο ηγέτης του Κατάρ εμφανίζεται πλέον να έχει χάσει την υπομονή του. 

Πιο συγκεκριμένα, τον Αλ Θάνι φαίνεται να τον έχει ενοχλήσει σφόδρα – μεταξύ άλλων – το πρόστιμο των 9,5 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε από την Α’ ΔΟΥ Πατρών για τη μεταβίβαση της Οξυάς στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Εχινάδων στο Ιόνιο πέλαγος. Στο σχετικό έγγραφο, με ημερομηνία 26 Μαΐου, η ΔΟΥ προχώρησε σε διορθωτικό προσδιορισμό φόρου μεταβίβασης του εν λόγω νησιού αυξάνοντας το σχετικό ποσό από 559.600 ευρώ στα 9.506.343,28 ευρώ και αλλάζοντας πλήρως τα δεδομένα που είχαν συμφωνηθεί με τον επενδυτή. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη