ΝΕΑ

5 Ιανουαρίου 2017

Το σοβαρό ζήτημα της Novartis Hellas πάει πλέον στην Κομισιόν

Την υπόθεση της Novartis Hellas φέρνει στα κοινοτικά όργανα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, ο οποίος κατέθεσε χθες, Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, γραπτή ερώτηση στην Κομισιόν, με αφορμή τις εισαγγελικές παρεμβάσεις για αθέμιτες πρακτικές και δωροδοκίες της εν λόγω εταιρείας φαρμάκων.

«Η πρόσφατη δικαστική περιπέτεια για τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis επικεντρώνεται στη διερεύνηση πληροφοριών για αθέμιτες πρακτικές μάρκετινγκ και δωροδοκίες της πολυεθνικής εταιρείας αυτή τη φορά στην Ελλάδα», αναφέρει ο ευρωβουλευτής, ενώ προσθέτει πως «ο φάκελος της Novartis άνοιξε μετά τα στοιχεία που κατέθεσαν το καλοκαίρι στις αμερικανικές αρχές δύο Έλληνες whistleblowers - στελέχη της εταιρείας- καθώς φέρονται να αποκαλύπτουν πληρωμές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς, όσο και σε γιατρούς του ελληνικού εθνικού συστήματος υγείας». 

«Είναι προφανές ότι τέτοιες πρακτικές, όπως επίσης και η υπερτιμολόγηση των φαρμάκων η οποία ερευνάται, επιβαρύνουν υπέρμετρα τα εθνικά ασφαλιστικά συστήματα», υποστηρίζει ο κ. Κούλογλου.

Με βάση τα ανωτέρω, ερωτά την Επιτροπή «με ποιο τρόπο προτίθεται να δράσει ώστε να ερευνήσει αλλά και να προλάβει παρόμοιες περιπτώσεις διαφθοράς, αθέμιτου ανταγωνισμού και επηρεασμού της εσωτερικής αγοράς σε επίπεδο κρατών μελών και ΕΕ; 

Και, με ποιο συγκεκριμένο τρόπο σκοπεύει να προστατεύσει τους whistleblowers καθώς και όποιους επίδοξους πολίτες φανερώνουν τις καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές εταιρειών σε επίπεδο ΕΕ;». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Το σοβαρό ζήτημα της Novartis Hellas πάει πλέον στην Κομισιόν
  • Comments
  • Facebook Comments
Item Reviewed: Το σοβαρό ζήτημα της Novartis Hellas πάει πλέον στην Κομισιόν Rating: 5 Reviewed By: Admin
Top