Trending

Visa εργασίας στις ΗΠΑ - Στο στόχαστρο του Ντ.Τραμπ

Ανησυχία επικρατεί στις επιχειρήσεις της Silicon Valley καθώς επόμενος στόχος του Ντόναλντ Τραμπ, στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της διακυβέρνησής του, εστιάζει σε αυτό που φοβούνταν περισσότερο: τα προγράμματα visa εργασίας στα οποία βασίζονται για να προσλάβουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους κάθε χρόνο, σύμφωνα με προσχέδιο που εξέτασε το Bloomberg.

Δεν υπάρχει ακόμη το τελικό κείμενο του εκτελεστικού διατάγματος, αλλά σε περίπτωση που θεσπιστεί, θα μπορούσε να οδηγήσει σε τεράστιες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο εταιρίες όπως η Apple, η Microsoft και η Amazon προσλαμβάνουν προσωπικό, αναφέρει το Euro2day.

Στο πλαίσιο του διατάγματος, οι εταιρίες θα οφείλουν να δώσουν προτεραιότητα στην πρόσληψη Αμερικανών εργαζομένων: «Οι μεταναστευτικές πολιτικές της χώρας μας θα πρέπει να σχεδιάζονται και να εφαρμόζονται για να εξυπηρετούν, πρώτα και κύρια, το αμερικανικό, εθνικό συμφέρον», αναφέρει το προσχέδιο σύμφωνα με το πρακτορείο.

«Τα προγράμματα βίζα για ξένους εργαζόμενους (…) θα πρέπει να χορηγούνται με τρόπο που προστατεύει τα δικαιώματα των Αμερικανών εργαζομένων και των σημερινών νόμιμων κατοίκων, και που δίνει προτεραιότητα στην προστασία των Αμερικανών εργαζομένων –του ξεχασμένου εργαζόμενου λαού μας- και στις δουλείες που έχουν», προσθέτει.

Το διάταγμα αυτό αφορά σε μια σειρά προγράμματα βίζας, περιλαμβανομένης της βίζα Η-1Β που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι τεχνολογικές εταιρίες για να προσλαμβάνουν προσωπικό με υψηλές δεξιότητες από το εξωτερικό, δηλαδή άτομα που δεν μπορούν να βρουν στις ΗΠΑ. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη