Trending

Άγρια κόντρα Ισ.Κούβελου - Σπ.Καπράλου για την Προεδρία της Ολυμπιακής Επιτροπής

Ημέρα αρχαιρεσιών σήμερα στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με υποψηφίους τον Ισίδωρο Κούβελο (σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη) και τον Σπύρο Καπράλο.

Ο Ισίδωρος Κούβελος πριν την ψηφοφορία αισθάνθηκε πόνους στο στήθος και εισήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στο Ωνάσειο. Ο Λάμπης Νικολάου, επίτιμο μέλος της ΔΟΕ, είχε αναλάβει να συγκαλέσει την Ολομέλεια για τις αρχαιρεσίες στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Ο κ. Νικολάου τόνισε κατά την είσοδό του ότι «δεν θα γίνουν εκλογές, αφού ασθένησε ο κ. Ισίδωρος Κούβελος. Το ίδιο θα έκανα για όποιον από τους δύο υποψηφίους ασθενούσε. Ανέβαλα τις εκλογές, γιατί αυτό είναι δικαίωμά μου».

Εν συνεχεία όμως συνεδρίασε η Ολομέλεια και, όπως υποστηρίχθηκε, αφού υπήρχε η πλειοψηφία προχώρησε στη διαδικασία των αρχαιρεσιών. Έτσι ο  Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Ο κ. Καπράλος απέσπασε και τις 14 ψήφους στις σχετικές αρχαιρεσίες και έτσι παραμένει από το 2008 στον προεδρικό θώκο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου όμως δεν αναγνωρίζει τη διαδικασία.

Ο Σπύρος Καπράλος στις πρώτες δηλώσεις μετά την επανεκλογή του εμφανίστηκε ενωτικός.  «Η εκλογή δεν είναι του Καπράλου, είναι εκλογή του ελληνικού αθλητισμού, των Ελλήνων αθλητών που μας έδωσαν τόση χαρά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Λυπάμαι που ορισμένοι συνάδελφοι δεν ήρθαν στη διαδικασία, να ξέρουν ότι θα προχωρήσουμε όλοι ενωμένοι για το καλό του ελληνικού αθλητισμού.  Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει οικονομική κρίση που κάνει τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα. Πρέπει όλοι μαζί ενωμένοι να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που πρέπει. Δεν είναι προσωπικές νίκες κανενός, αλλά νίκη του ελληνικού αθλητισμού», είπε αρχικά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη