Trending

Αρνείται ο Ντ.Τραμπ τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα

Ο νέος εκπρόσωπος της αμερικανικής διοίκησης την ερχόμενη Δευτέρα επρόκειτο να δηλώσει άρνηση στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα με την αιτιολογία ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Συνεπώς το πρόγραμμα προσκρούει στον κανονισμό του ΔΝΤ που απαγορεύει τη συμμετοχή του Ταμείου σε οποιαδήποτε προγράμματα που κρίνονται μη βιώσιμα.

Η άρνηση της νέας διοίκησης των ΗΠΑ είχε ως αποτέλεσμα να αναβληθεί η συζήτηση της συνεδρίασης της 6ης Φεβρουαρίου σε ότι αφορά την Ελλάδα καθώς πλέον στο Ταμείο η άρνηση συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλειοψηφούσα άποψη.

Στο Βερολίνο η είδηση ήχησε ως ηλεκτροσόκ καθώς φαίνεται ότι ο Ν.Τραμπ είναι αποφασισμένος να διαρρήξει τον «ασθενή» κρίκο της ευρωζώνης.

Να σημειωθεί πως ο Αμερικανος πρόεδρος θεωρεί πως "το Brexit ήταν η αρχή ενός ξηλώματος, που θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα, ενώ πιστεύει ότι η Γερμανία χειραγωγεί το ευρώ και εκμεταλλεύεται τους Ευρωπαίους εταίρους και την Αμερική» μεταδίδεται από τις ΗΠΑ.

Έτσι το μονο που θα γινει τη Δευτέρα είναι η παρουσίαση της έκθεσης για την ελληνική οικονομία στην βάση του άρθρου 4 του καταστατικού του ΔΝΤ, η οποία συντάχθηκε από την ομάδα της Ντέλιας Βελκουλέσκου και φέρει την έγκριση του Πολ Τόμσεν.

Η έκθεση 76 σελίδων περιλαμβάνει και την επικαιροποιημένη ανάλυση για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία διαπιστώνει οτι το χρέος παραμένει εξαιρετικά μη βιώσιμο παρά τα βραχυπρόθεσμα μέτρα αποφασίσθηκαν για αυτό τον Δεκέμβριο.

Σημειώνεται ότι θα παραμείνει μη βιώσιμο ακόμη και αν η Ελλάδα εφαρμόσει όλα όσα έχει συμφωνήσει στο πλαίσιο του προγράμματος του ESM. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη