Trending

Γνωστό στέλεχος αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές

Με ανάρτησή του στο Facebook ο Θανάσης Χειμωνάς, μέλος της κεντρικής επιτροπής και τομεάρχης πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, ενημερώνει για την επιστολή του προς την πρόεδρο του κόμματος Φώφη Γεννηματά, με την οποία την ενημέρωνει για την αποχώρησή του από το κόμμα. 

Ο κ. Χειμωνάς εξηγεί αναλυτικά τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση. Αφορμή, όπως αναφέρει είναι στην φράση που αποδίδεται στην πρόεδρο του κόμματος «Εμάς μας συμφέρει. Τη χώρα ίσως δεν θα συμφέρει».

Ο κ. Χειμωνάς επισημαίνει ότι μπήκε στο ΠΑΣΟΚ το 2012 σε πολύ δύσκολή εποχή επειδή έδειξε να «θυσιάζεται» για να σωθεί η χώρα από την κρίση. Όμως πια θεωρεί ότι «το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν σκοπεύει να εξελιχθεί σε τίποτα. Έχει καταλήξει ένας είδος ΚΚΕ χωρίς όμως το πάθος της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ και χωρίς την διαχρονική ιδεολογία που ασπάζεται το κόμμα του Περισσού. Το ΠΑΣΟΚ έχει βαλτώσει. Αποτελεί ένα είδος «tribute band» στο ΠΑΣΟΚ του «βρόμικου» 89. Το ΠΑΣΟΚ σήμερα δεν είναι καν Κεντροαριστερά. Είναι ένα light εθνολαϊκιστικό κόμμα. Ένας diet ΣΥΡΙΖΑ. Light και diet προς το παρόν γιατί θεωρώ πως στην πορεία θα δούμε ακόμα πιο hardcore καταστάσεις».

Κατά τον κ. Χειμωνά σήμερα «για να βγει -επιτέλους!- η Ελλάδα από την κρίση χρειάζεται ένα αυθεντικά προοδευτικό, κεντροαριστερό με μεταρρυθμιστικό χαρακτήρα κόμμα. Ένα κόμμα που θα δίνει λύσεις και όχι υποσχέσεις. Που θα χρησιμοποιεί μια απλή, κατανοητή γλώσσα χωρίς παλαιοκομματικά τσιτάτα. Που θα αδιαφορεί για τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων, θα νοιάζεται μόνο για τον τρόπο που θα ξανακάνει την Ελλάδα μια ευρωπαϊκή χώρα. Που θα στέκεται πραγματικά δίπλα στον αδύναμο, στον φτωχό και δεν θα προσπαθεί να τον κοροϊδέψει για να υφαρπάξει την ψήφο του. Ένα κόμμα που θα ξεχωρίσει ανάμεσα στην συντηρητική, παλαιομοδίτικη, «αντικομμουνιστική» Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας (γιατί εκεί πάει η ιστορία) και τη ανήθικη συμμορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα κόμμα που θα ρίξει νέο κόσμο και νέες ιδέες στο παιχνίδι. Αυτό έχει ανάγκη η Ελλάδα και όχι ένα νέο ΔΗΚΚΙ». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη