Trending

Ηλεκτρικό Ρεύμα: Διευρύνεται το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προωθεί ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας (π.χ. ΔΕΗ).

Ειδικότερα, οι κύριες αλλαγές που ετοιμάζονται είναι:

-Διευρύνεται το ΚΟΤ και στη νυχτερινή κατανάλωση ρεύματος μέσα πάντα στα οριζόμενα όρια κατανάλωσης για κάθε περίπτωση ευάλωτου καταναλωτή

-Δεν θα απεντάσσεται πλέον ο ευάλωτος καταναλωτής από το ΚΟΤ στην περίπτωση που υπερβεί το όριο κατανάλωσης που αναλογεί στην κατηγορία του. Ο υπολογισμός του ορίου θα γίνεται σε ετήσια βάση και αν κάποιος καταναλωτής που έχει ενταχθεί στο ΚΟΤ υπερβεί το ετήσιο όριο θα καλείται να πληρώσει μόνον τις υπερβάλλουσες κιλοβατώρες με βάση το κανονικό ισχύον τιμολόγιο ρεύματος.

-Δεν θα υπάρχουν καθόλου χρεώσεις Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) οι ενταγμένοι στο ΚΟΤ καταναλωτές, για το ρεύμα που καίνε εντός των ορίων κατανάλωσης που τους αντιστοιχούν.
Όπως αναφέρει το Fpress, οι αλλαγές αυτές θα υιοθετηθούν με σχετική Υπουργική Απόφαση ή και νομοθετική ρύθμιση όπου απαιτείται και πρόκειται να ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα. Θα προηγηθεί ωστόσο κοστολόγηση των αλλαγών διότι, εάν το κόστος τους υπερβαίνει τα 15 εκατ. ευρώ θα πρέπει να εγκριθούν από την Κομισιόν.

Αντικειμενικός σκοπός των αλλαγών είναι να βελτιώσουν το επίπεδο προστασίας των πραγματικά ευάλωτων καταναλωτών, των οποίων το πλήθος αυξάνει και διογκώνεται όσο η οικονομική κρίση βαθαίνει. Ταυτόχρονα, ωστόσο, θα «λύσει τα χέρια» της ΔΕΗ προκειμένου να «κυνηγήσει» εντονότερα τους κακοπληρωτές που έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη. Η λογική δηλαδή είναι: Όποιος έχει κοινωνικό πρόβλημα εντάσσεται στο ΚΟΤ και προστατεύεται. Για τους υπόλοιπους τα πράγματα θα γίνουν πιο αυστηρά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη