Trending

Καταρρέει η Toshiba

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση βρίσκεται ο ιαπωνικός κολοσσός Toshiba μετά από ζημιές-μαμούθ που ακολούθησε η παραίτηση του Προέδρου της.

Εν μέσω φημών ότι αποχωρεί από τα υπεράκτια πυρηνικά της projects, αλλά και των αναμενόμενων ζημιών που εκτιμώνται στο αστρονομικό ποσό των 500 δισ. γεν ή 4,4 δισ. δολαρίων η Toshiba ζήτησε παράταση ενός μήνα για να ανακοινώσει τα επίσημα οικονομικά της αποτελέσματα.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της εταιρείας, Shigenori Shiga, υπέβαλε την παραίτησή του, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη για τις ζημιές – «μαμούθ».

Ο ιαπωνικός κολοσσός αναμενόταν να ανακοινώσει ότι θα διαγράψει περί τα 6 δισ. δολ. από τις πυρηνικές δραστηριότητές της στις ΗΠΑ, ωστόσο, όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, δεν ήταν σε θέση να συμφωνήσει με τους ελεγκτές της το ύψος αυτών των διαγραφών.

Η μετοχή της Toshiba υποχώρησε σε χαμηλό ενός μήνα μετά την ματαίωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του εννιαμήνου μέχρι και τον Δεκέμβριο, όπως είχε δεσμευτεί αρχικά. Κανονικά η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γινόταν σήμερα, αναφέρει το NewMoney. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη