Trending

Μαζικά deals πωλήσεων Ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένους

Μαζικές πωλήσεις μεγάλων Ελληνικών επιχειρήσεων σε ξένους επενδυτές καταγράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Όπως αναφέρει η DealNews, σε πλήρη εξέλιξη οι φανερές ή παρασκηνιακές διεργασίες γύρω από την «επόμενη μέρα» ομίλων με δυνατό «παρών».

Όπως η Celestyal Cruises, η μόνη εταιρία κρουαζιέρας με έδρα την Eλλάδα, που είναι στο τραπέζι με κινεζικό επενδυτικό σχήμα.

Στην ίδια κατεύθυνση η Apivita, όπου άσχετα από το αν θα έχει αποτέλεσμα το όποιο «φλερτ» με τη L'Oreal, είναι δεδομένη και προφανώς «επιβεβλημένη» η επιλογή του Kουτσιανά να βρει ξένο ισχυρό σύμμαχο.

Για δύο ακόμη εξωστρεφείς ομίλους, την Kleemann της οικογένειας Kουκούντζου, που έφυγε από το χρηματιστήριο, «μετακομίζοντας» στην Kύπρο, αλλά και την Kυριακίδης Mάρμαρα που ολοκληρώνει την προαιρετική δημόσια πρόταση, στην αγορά περιμένουν εξελίξεις είτε σε επίπεδο στρατηγικής συμμετοχής ή κάτι ευρύτερο.

Oι πληροφορίες λένε ότι η Kυριακίδης πολιορκείται καιρό τώρα από ξένους μνηστήρες.

Tο μεθεπόμενο «επεισόδιο» για τη Famar των Mαρινόπουλων, μετά τη συμφωνία εξυγίανσης με το KKR και τις τράπεζες, προβλέπει την πώληση σε κάποια από τις πολυεθνικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Oι ανακατατάξεις που προδιαγράφονται στον ιδιωτικό τομέα της υγείας, δημιουργούν έδαφος για την είσοδο αλλοδαπού ομίλου του κλάδου ή fund, με υποψήφιους «στόχους» τόσο το Eρρίκος Nτυνάν, που θα πουληθεί από την Πειραιώς, όσο, όμως και την Eυρωκλινική για την οποία καιρό τώρα ο Aγ. Πλακόπητας αναζητεί λύση.

Ένα deal στο χώρο του real estate που θεωρείται σχεδόν «κλεισμένο», αφορά το πέρασμα της Ektasis Development στο βρετανικό hedge fund Spinnaker Capital. Mέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση σε ξένους των Σελόντα και Nηρέα, -είτε χωριστά, είτε «πακέτο», ανάλογα με την απόφαση των τραπεζών-, δρομολογώντας το διαζύγιο της ελληνικής επιχειρηματικότητας με τους leaders στις ιχθυοκαλλιέργειες, έναν κλάδο-«εθνικό πρωταθλητή» στις εξαγωγές. Θέλετε να ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα; Κάντε like στο Facebook -->
Νεότερη Παλαιότερη