Trending

Πωλούνται όλα τα περιουσιακά στοιχεία της ΑΤΕ Leasing

H PQH Ενιαία Ειδική Εκκαθάριση, που διορίστηκε από την ΤτΕ ως ειδικός εκκαθαριστής για όλα τα υπό ειδική εκκαθάριση ιδρύματα, ανακοίνωσε σε μια σύντομη τηλεδιάσκεψη την απόφασή της να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της ΑΤΕ Leasing, η οποία εφόσον δεν υπάρξει ανατροπή στον υφιστάμενο σχεδιασμό θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Η ΑΤΕ Leasing τέθηκε σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης τον Οκτώβριο του 2013. Από τότε ως το τέλος του 2016 έχουν εισπραχθεί, σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη έκθεση ειδικού εκκαθαριστή, σχεδόν 50 εκατ. ευρώ. Τα μισά απ αυτά (25,6 εκατ.) εισπράχθηκαν, την περίοδο 25/10/2013 με 31.12.2014, ενώ από το 2015 οι εισπράξεις αρχίζουν να μειώνονται για να προσγειωθούν, σύμφωνα με την έκθεση του ειδικού εκκαθαριστή, στα 4,8 εκατ. ευρώ, το 2016.

Στο τέλος του 2015, οι απαιτήσεις από συμβάσεις leasing υποχώρησαν στα 109 εκατ. ευρώ (σ.σ μετά τις απομειώσεις) και επενδύσεις σε ακίνητα 50,7 εκατ. ευρώ. «Προίκα» της εταιρείας αποτελούν το καλό ποσοστό εξυπηρετούμενων συμβάσεων (σ.σ τα καθαρά έσοδα από τόκους στη χρήση 2015 ανήλθαν στα 7,7 εκατ. ευρώ), το χαρτοφυλάκιο επενδυτικών ακινήτων και βεβαίως οι σημαντικές προβλέψεις.

Στα ακίνητα επενδύσεων περιλαμβάνονται οικόπεδα και κτήρια των εταιρειών ΑΕΓΕΚ, ΑΛΤΕ, ΑΤΤΙΚΑΤ, ΚΛΙΜΑΤΑΙΡ, ALTEC, ΓΥΑΛΙΣΚΑΡΙ ΑΞΤΕ και για τα οποία η ATE Leasing είχε συμβάσεις χρηματοδοτικής μίσθωσης, που έχουν καταγγελθεί, με αποτέλεσμα τα κτήρια να περιέλθουν στην κατοχή της. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη