Trending

Προκαταρκτική εξέταση για το πόθεν έσχες Κυριάκου-Μαρέβας Μητσοτάκη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις αποκαλύψεις του Documento, διέταξε προκαταρκτική εξέταση για το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκαμπρόφσκι.

Η κ. Δημητρίου διαβίβασε συγκεκριμένα μηνυτήρια αναφορά του Κώστα Βαξεβάνη κατά του πρόεδρου της ΝΔ και της συζύγου του, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να προχωρήσει η έρευνα αναφορικά με το κατά πόσον τα περιουσιακά στοιχεία της κας Μητσοτάκη έπρεπε να έχουν συμπεριληφθεί στη δήλωση πόθεν έσχες του συζύγου της, αναφέρει το Documento.

Στη μηνυτήρια αναφορά του κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της συζύγου του ο Κώστας Βαξεβάνης ζητάει να ερευνηθεί τυχόν παραβίαση των διατάξεων των άρθρων 6 και 8 του Ν. 3213/2003 από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και κάθε άλλον συμμέτοχο στις πράξεις και παραλείψεις του. Τα δύο άρθρα του νόμου περί πόθεν έσχες για τα οποία ζητείται η διερεύνηση αφορούν τη «μη υποβολή ή υποβολή ανακριβούς δήλωσης», καθώς και την «παρακώλυση ελέγχου - μη σύννομη δημοσίευση δήλωσης».

Επιπλέον, ο διευθυντής του Documento ζητάει να ερευνηθούν ο τρόπος πληρωμής και η νομιμότητα της προέλευσης των 470.000 ευρώ που φέρεται να κατέβαλε η Μαρέβα Μητσοτάκη για την αγορά του ακινήτου στο Παρίσι, καθώς και του τρόπου τραπεζικού δανεισμού της. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη