Trending

Social Growth: Εκπομπή στην ΕΡΤ αποκλειστικά για startups

Η νέα εκπομπή της ΕΡΤ για νεοφυείς (startups) και κοινωνικές επιχειρήσεις

Μία χώρα σε κρίση, μία κοινωνία σε δημιουργικό αναβρασμό.

Στις παρυφές της οικονομικής κρίσης γεννιέται ένα ανερχόμενο και δυναμικό οικοσύστημα επιχειρηματικότητας με κοινωνικό πρόσημο και αντίκτυπο. Ιστορίες κοινωνικών επιχιερηματιών, επενδυτές, κοινωνικοί χρηματοδότες και ειδήμονες μέντορες είναι οι πρωταγωνιστές της νέας παραγωγής της ΕΡΤ, Social Growth κάθε Τρίτη στις 23:15 το βράδυ στην ΕΡΤ1 και ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω της ERT WEBTV. Το Social Growth δίνει στο κοινό την ευκαιρία να διαγωνιστεί ζωντανά στο τελευταίο επεισόδιο παρουσιάζοντας τις ιδέες του για ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων. 

Οι νικητές θα κερδίσουν την ένταξη τους στις μεγαλυτερες δομές στήριξης για να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και θα γίνουν εκείνοι οι πρωταγωνιστές του αύριο.

Το Social Growth, η πρώτη εκπομπή για την κοινωνική επιχειρηματικότητα και τις startups στην ελληνική τηλεόραση, ακολουθεί τον κύκλο ωρίμανσης μίας κοινωνικής επιχείρησης, από το στάδιο της ιδέας και της startup, στην ανάπτυξη και την ωρίμανση, μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο πεδίο. Τι ζητάει ένας επενδυτής για να χρηματοδοτήσει μια επιχείρηση; Πως σκέφτεται ένας επενδυτής «άγγελος» (angel investor) και ένας venture capitalist; Στο Social Growth θα γνωρίσεις αληθινούς επενδυτές με ενεργή λειτουργία στην Ελλάδα. Θα μάθεις απο τους διοικούντες των μεγάλων ιδρυμάτων της χώρας πως στηρίζουν την επιχειρηματικότητα και πως μπορούν να στηρίξουν και εσένα.

Η ανθρωπότητα βρίσκεται σε μια κρίσιμη καμπή, ενώ έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας ταυτοχρόνως αντμετωπίζουμε καίρια θέματα φτώχειας, ασιτίας, προσφυγιάς, κοινωνικών συγκρούσεων και περιβαλλοντικών καταστροφών που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση μας. Η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια των κοινωνικά ευαισθητοποιημένων και έντονα δραστήριων ατόμων και ομάδων που μάχονται για να αλλάξουν τον τρόπο που ζούμε, δρούμε και σκεφτόμαστε. Τα άτομα αυτά είναι οι λεγόμενοι κοινωνικοί επιχειρηματίες, οι πρακτικοί οραματιστές που μεσα απο τα ταλέντα τους και τις ικανότητες τους μπορούν να λύσουν προβλήματα και να δημιουργήσουν ένα καλύτερο κόσμο. Λειτουργούν στους κανόνες της ελεύθερης αγοράς όπου επιτυχία δεν είναι μόνο η απόκτηση πλούτου και στάτους αλλά το να κάνεις κάτι που μετράει και να αλλάξεις τι ζωές αυτών που υποφέρουν.

Το οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας γεννήθηκε στην Ελλάδα ως παιδί της οικονομικής κρίσης, αλλά όχι μόνο. Ακολούθησε τα παγκόσμια κύματα σκέψης για μια ισορροπημένη επιχειρηματική δράση που συνδυάζει την οικονομική βιωσιμότητα με τον κοινωνικό σκοπό. Σε τέτοιου είδους ομάδες και οργανισμούς στρέφει την προσοχή του το Social Growth, κινηματογραφώντας τις ιδέες και τη δράση τους.

Όλες οι ιδέες πρέπει να ακούγονται και να μοιράζονται. Για αυτό κατέθεσε την ιδέα σου και κάνε κάτι που μετράει!

Ακολουθήστε αυτούς που αλλάζουν την Ελλάδα κάθε Τρίτη στις 23:15 στην ΕΡΤ1. Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο socialgrowth.ert.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη