Trending

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ταξιτζήδων κατά Νέας Δημοκρατίας και Uber

[Ενημέρωση 25/2/17 12:41] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολλών ταξιτζήδων έξω από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Πειραιώς σήμερα το πρωί.

Αιτία οι δηλώσεις του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Κυρανάκη σε τηλεοπτική εκπομπή για απελευθέρωση στην αγορά των μεταφορών και είσοδο της Uber.

Συγκεκριμένα ο κ. Κυρανάκης ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Τράγκα "Ελεύθερος Σκοπευτής" ότι "τι μπορούν να κάνουν νέα παιδιά που είναι άνεργα, να δουλέψουν και να βγάλουν λίγα χρήματα παραπάνω; Να πάρουν το ΙΧ τους και να το κάνουν UBER. Δεν μπορούν να το κάνουν σήμερα γιατί δεν υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο. Με πολύ απλό τρόπο, μία κυβέρνηση, χωρίς να χρειαστεί τρόικα, χωρίς να χρειαστεί μνημόνια, μπορεί να φτιάξει ένα νομοθετικό πλαίσιο όπου να λέει ότι: κάθε πολίτης που θέλει να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε αυτό τον τομέα μπορεί με μία απλή άδεια η οποία δεν κοστίζει τίποτα να κάνει αυτή την δουλειά".

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος δήλωσε στον Παραπολιτικά 90,1:" Η εμμονή των στελεχών της ΝΔ προς τους οδηγούς ταξί να πάνε τα οχήματα τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή UBER δημιουργεί ερωτήματα. Στην ΝΔ είναι αφελείς ή τα άρπαξαν". 

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για το θέμα που προέκυψε με την Uber, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«H Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της κ. Κυριάκος Μητσοτάκης διαχρονικά υποστηρίζουν την αρχή του ελεύθερου ανταγωνισμού. 

Έναν ανταγωνισμό, όμως, που θα εκφράζεται μέσα σε ένα γενικώς αποδεκτό κανονιστικό πλαίσιο, με πλήρη σεβασμό των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων.

Μόνο μέσα από ένα αμιγώς κατοχυρωμένο νομοθετικό πλαίσιο, μπορεί να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει σωστά ο ανταγωνισμός, προς το συμφέρον όλων των πολιτών.

Αυτή, άλλωστε, είναι και η πολιτική επιδίωξη της Νέας Δημοκρατίας». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη