Trending

Διπλωματικό θρίλερ: Η Ολλανδία απαγόρευσε την προσγείωση της πτήσης του Τούρκου Υπ.Εξωτερικών

Έντονη διπλωματική αντιπαράθεση και πυρά εκατέρωθεν προκαλεί η απόφαση της Ολλανδικής  Κυβέρνησης να απαγορεύσει στο αεροπλάνο που μετέφερε τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Σταβούσογλου να προσγειωθεί στη χώρα.

Ο Τσαβούσογλου αναμενόταν να μιλήσει σε συγκέντρωση υπέρ της ενίσχυσης των εξουσιών του τούρκου προέδρου Ερντογάν. «Οι τουρκικές αρχές απείλησαν δημοσίως με κυρώσεις. Αυτό καθιστά αδύνατη την αναζήτηση μιας λογικής λύσης», ανέφερε η κυβέρνηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε. 
«Γι' αυτό η Ολλανδία έκανε γνωστό πως ανακαλεί τα δικαιώματα προσγείωσης» του αεροπλάνου του τούρκου υπουργού.

«H Ολλανδία πρέπει τώρα να σκεφτεί πώς τα αεροπλάνα της θα προσγειώνονται στην Τουρκία. Είναι φασίστες, απομεινάρια Ναζιστών» δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  

Η Τουρκία κάλεσε στο υπουργείο Εξωτερικών τον ολλανδό επιτετραμμένο στην Άγκυρα, δήλωσαν πηγές στο υπουργείο Εξωτερικών, για να διαμαρτυρηθεί κατά της απόφασης της Χάγης να απαγορεύσει στον τούρκο υπουργό Εξωτερικών να συμμετάσχει σε συγκέντρωση υπέρ του Ερντογάν στην Ολλανδία, ανακοίνωσε αξιωματούχος. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη