Trending

Η Αυστρία ζητά να εξαιρεθεί από το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων

Να εξαιρεθεί η Αυστρία από το πρόγραμμα για τη μετεγκατάσταση προσφύγων από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ζητά σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος το οποίο ηγείται της κυβέρνησης συνασπισμού με το συντηρητικό Λαικό Κόμμα.

Στη βάση του προγράμματος που είχε υιοθετηθεί από τους ηγέτες της ΕΕ το 2015 και προβλέπει την ανακατανομή προσφύγων, η Αυστρία υποχρεούται να δεχθεί την μετεγκατάσταση 1.491 προσφύγων από την Ελλάδα και 462 προσφύγων από την Ιταλία, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχει δεχθεί κανέναν πρόσφυγα στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος.

Παραπέμποντας στον μεγάλο αριθμό των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί για τη χορήγηση ασύλου, το υπουργείο Άμυνας στη Βιέννη διευκρίνιζε απόψε πως στην πραγματικότητα η Αυστρία, έχοντας υποδεχθεί δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες οι οποίοι έφθασαν στη χώρα μέσω των παράνομων διαδρομών, έχει συμβάλει μαζικά στην ελάφρυνση του προσφυγικού βάρους στην Ελλάδα και στην Ιταλία. enikonomia.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη