Trending

Κ.Σκρέκας: Καταγγελία για εφάπαξ 258.000 ευρώ του Προέδρου του ΔΕΣΦΑ

Σύμφωνα με την καταγγελία του βουλευτή της ΝΔ, Κώστα Σκρέκα. ο πρόεδρος του ΔΕΣΦΑ, Σωτήρης Νίκας απένειμε στον εαυτό του το αστρονομικό εφάπαξ των 258.000 ευρώ.

Ο κ. Νίκας αποφάσισε να δώσει προαγωγή στον εαυτό του, αλλά λίγες ημέρες μετά υπέβαλε αίτημα συνταξιοδότησης, εξασφαλίζοντας έτσι εφάπαξ που αυξάνεται από τα περίπου 160.000 στα 258.000 ευρώ.

Αναλυτικά όπως αναφέρει ο Κ. Σκρέκας:

«Στις 11 Νοεμβρίου του 2016, ο Σωτήρης Νίκας, εκμεταλλευόμενος την ισχύ που του παρέχει η θέση του, πέτυχε και εγκρίθηκε από το Εποπτικό Συμβούλιο του ΔΕΣΦΑ η οργανική του αναβάθμιση κατά δύο βαθμίδες στον βαθμό του διευθυντή Δραστηριότητας (γενικού διευθυντή) και στο ανώτερο μισθολογικό κλιμάκιο (5ο κλιμάκιο)».

Λίγες όμως ημέρες μετά την έγκριση της προαγωγής, ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ κατέθεσε τα χαρτιά του για να βγει στη σύνταξη. Αποτέλεσμα; Η ολιγοήμερη παραμονή του στην αναβαθμισμένη οργανική του θέση εκτίναξε το εφάπαξ που εισέπραξε από το ΔΕΣΦΑ κατά περίπου 100.000 ευρώ, από τα 160.000 στα 258.000 ευρώ. Και όλα αυτά επειδή, σύμφωνα με τον Σκρέκα, ο επικεφαλής της εταιρείας «προήγαγε» τον εαυτό του κατά δύο οργανικές βαθμίδες και αμέσως μετά κατέθεσε τα χαρτιά του για σύνταξη, παραμένοντας βεβαίως μέχρι και σήμερα στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου.

Η υπόθεση έχει και συνέχεια και αφορά, όπως αναφέρει ο Κώστας Σκρέκας, τη μεταφορά αποθεματικών του ΔΕΣΦΑ σε λογαριασμό ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρείας, προκειμένου να καλυφθούν τα εφάπαξ όχι μόνο του επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ, αλλά συνολικά του προσωπικού της εταιρείας.

«Λίγες ημέρες πριν από την έγκριση της προαγωγής του, ο επικεφαλής του ΔΕΣΦΑ εξουσιοδότησε το Εποπτικό Συμβούλιο να εγκρίνει τη μεταφορά 10.000.000 ευρώ από τα διαθέσιμα της εταιρείας σε λογαριασμό ασφαλιστικής εταιρείας για να ‘διασφαλίσει’ τα εφάπαξ του ιδίου αλλά και των άλλων εργαζομένων στον Διαχειριστή από πιθανό ‘bail in’, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η εισηγητική έκθεση. Το ποσό αυτό των 10.000.000 ευρώ, λοιπόν, εγκρίθηκε από τη ΡΑΕ και θα συμπεριληφθεί στην ανακτήσιμη διαφορά για το 2016, δηλαδή στο κόστος των τιμολογίων που πληρώνουν οι απλοί καταναλωτές και η ενεργοβόρος βιομηχανία για φυσικό αέριο».

Σχολιάζοντας την απόφαση που έλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ για αύξηση του δικού του εφάπαξ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος δήλωσε στον ΣΚΑΙ ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί η κυβέρνηση, ειδικά σε μία περίοδο που η κοινωνία βιώνει δύσκολες καταστάσεις, τέτοιου είδους συμπεριφορές από τον οποιοδήποτε. Οι κινήσεις της κυβέρνησης θα είναι άμεσες». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη