Trending

Μεγάλη αναταραχή στην Alitalia: Απολύεται το 20% του προσωπικού

Το σχέδιο ανάκαμψης της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας Alitalia προβλέπει τη μείωση κατά 20% του προσωπικού και μισθολογικές περικοπές ύψους σχεδόν 30%, γνωστοποίησε σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο μια συνδικαλιστική πηγή, η οποία προανήγγειλε απεργιακές κινητοποιήσεις για την 5η Απριλίου.

Η Alitalia, η οποία έχει πληγεί από τον ανταγωνισμό των εταιρειών low cost όπως η Ryanair, καταγράφει ζημίες εδώ και χρόνια.

Στην ένατη κατά σειρά απόπειρα οικονομικής ανάκαμψης, η εταιρεία ανακοίνωσε την Τετάρτη ένα νέο στρατηγικό πλάνο το οποίο προβλέπει μείωση του κόστους ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ και αύξηση κατά 30% του κύκλου εργασιών έως το 2019 μέσω πιο ανταγωνιστικών προσφορών στα δρομολόγια μικρών και μεσαίων αποστάσεων.

Σήμερα η διοίκηση παρουσίασε τις λεπτομέρειες στις συνδικαλιστικές ενώσεις: προβλέπεται η κατάργηση 2.037 θέσεων εργασίας από το προσωπικό εδάφους και η αποχώρηση 400 στελεχών του προσωπικού καμπίνας μετά την προκαθορισμένη λήξη της σύμβασής τους.

Επιπλέον η εταιρεία ζήτησε μείωση των μισθολογικών απολαβών κατά 28% για τους κυβερνήτες στις πτήσεις μεσαίων αποστάσεων, 22% στις πτήσεις μακρινών αποστάσεων και 32% για τις αεροσυνοδούς. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη