Trending

Νέο κόμμα από δύο πρώην υπουργούς

Δύο πρώην Υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας ιδρύουν νέο κόμμα προκαλώντας νέες ανησυχίες στην παράταξη.

Πρόκειται για τους Σάββα Τσιτουρίδη και Νίκο Τσιαρτσιώνη που ίδρυσαν το Δίκτυο Ελλήνων Ριζοσπαστών.

«Το Δίκτυο είναι ένας φορέας που συστήνεται με στόχο την ενεργή και ουσιαστική συμβολή, σε μια ανοικτή κι οργανωμένη διαβούλευση, για την κατάρτιση ενός Εθνικού Σχεδίου υπέρβασης της βαθιάς και πολύπλευρης κρίσης και ανασυγκρότησης της χώρας με βάση τη λογική και το ρεαλισμό» σημειώνεται στη διακήρυξή του νέου κόμματος και προστίθεται ότι «λειτουργούμε θετικά και χωρίς ανταγωνισμούς με κομματικούς οργανισμούς ή άλλες πρωτοβουλίες που κάνουν συναφείς διαπιστώσεις κι έχουν παραπλήσιους προβληματισμούς κι ανησυχίες με τους δικούς μας».

«Θα είμαστε παρόντες με τις ιδέες, τις θέσεις και τις προτάσεις μας σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία των δημοκρατικών θεσμών, της οικονομίας και της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην υπόλοιπη Ευρώπη και στον κόσμο» επισημαίνεται. 

Ο κ. Τσιτουρίδης είχε εκλεγεί βουλευτής με τη ΝΔ 4 φορές, ενώ είχε αναλάβει δύο υπουργικούς θώκους και συγκεκριμένα είχε διατελέσει Αγροτικής Ανάπτυξης (2004) και υπουργός Απασχόλησης (2006). Και από τις δύο θέσεις είχε παραιτηθεί μετά από ισάριθμα σκάνδαλα που είχαν έρθει στο «φως» εναντίον του. Το πρώτο αφορούσε τη μεταγραφή του γιου του από το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και το δεύτερο ήταν η εισαγγελική έρευνα για χρηματιστηριακές πράξεις στενού του συνεργάτη το διάστημα 1999-2000.

Από την άλλη, ο Νικόλαος Τσιαρτσιώνης εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ το 1996, το 2000 και το 2004 και διετέλεσε υπουργός Μακεδονίας-Θράκης το διάστημα 2004-2006. koutipandoras.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη