Trending

SOS για τον προϋπολογισμό - προσωρινή βοήθεια από την ΤτΕ

Με μια δραστική κίνηση της Τράπεζας της Ελλάδος "σώθηκε" ο προϋπολογισμός για τον Φεβρουάριο. Με το μεγάλο μέρισμα των 734 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο ήταν αυξημένο κατά 334 εκατομμύρια ευρώ σε σύγκριση με πέρυσι, πρόσφερε σωσίβιο στα έσοδα του προϋπολογισμού, γιατί χωρίς αυτά τόσο τα έσοδα του κρατικού (μαζί με το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων), όσο και τα έσοδα του τακτικού θα ήταν μικρότερα από τα προβλεπόμενα, περί τα 300 εκατομμύρια ευρώ περίπου, αν υπολογίιστεί μόνο την αύξηση του μερίσματος και κατά 700 εκατ. ευρώ περίπου αν υπολογιστεί το σύνολο του μερίσματος.

Κατά τα λοιπά δύο όψεις παρουσίασε η εκτέλεση του προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου. Η καλή όψη δείχνει ότι πήγε καλύτερα σε σύγκριση με τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε από τη Βουλή για το 2017. Η άλλη, η κακή, δείχνει πως σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα του 2016 η πορεία του ήταν χειρότερη.

Ο συνδυασμός των δύο δεδομένων, Τράπεζα Ελλάδος και σύγκριση με το 2016, προκαλεί ανησυχίες και ¨χτυπάει¨ καμπανάκι για την μετέπειτα πορεία των εσόδων του προϋπολογισμού για ολόκληρο το 2017. newsit.gr Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη