Trending

Στασιμότητα στο Eurogroup - Δεν επιστρέφουν οι θεσμοί

Ο επικεφαλής του ESM, Κ.Ρέγκλινγκ, ανέφερε ότι ναι μεν έχει σημειωθεί πρόοδος στο ελληνικό ζήτημα από το προηγούμενο Eurogroup, ωστόσο είναι σαφές ότι ένας σημαντικός αριθμός ζητημάτων παραμένουν άλυτα. Προειδοποίησε πως υπάρχει κίνδυνος, η καθυστέρηση να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην οικονομία, πλήττοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αλλά και των επενδυτών -εγχώριων και εξωτερικών. “Η αβεβαιότητα γύρω από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης μπορεί να κοστίσει”, είπε.

Σημείωσε εξάλλου την απόφαση του Eurogroup της 24/5/2016 η οποία προβλέπει σειρά βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων μέτρων ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, ενώ υπενθύμισε ότι ορισμένα από αυτά τα μέτρα θα εφαρμοσθούν μετά την ολοκλήρωσή του προγράμματος.

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του Eurogroup στις Βρυξέλλες, ο Ντάισελμπλουμ ήταν σαφής:

Είπε πως οι συζητήσεις θα εντατικοποιηθούν στις Βρυξέλλες, αλλά δεν είναι καθόλου  βέβαιο εάν οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το επόμενο Eurogroup, της 7ης Απριλίου.

Ερωτηθείς για την αντιμετώπιση των πρωτογενών πλεονασμάτων και του χρέους προκειμένου να διασφαλιστεί και η συμμετοχή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, απάντησε ότι θα πρέπει “πρώτα να υπάρχει πλήρης συμφωνία σε όλα τα θέματα με την ελληνική κυβέρνηση στο πακέτο που αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και την αγορά εργασίας. Μετά θα πάμε στο θέμα των πλεονασμάτων και του χρέους”.

Όπως επισήμανε, “η Ελλάδα και οι θεσμοί θα δουλέψουν σε αυτά τα θέματα και εάν εκεί υπάρχει επιτυχία οι δύο πλευρές θα έρθουν στο Eurogroup για να γίνει η συζήτηση για τα πρωτογενή πλεονάσματα και τα μέτρα στο χρέος”. “Όταν, λοιπόν, υπάρξουν οι μεταρρυθμίσεις θα ακολουθήσουν και τα άλλα”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη