Trending

Target 2: Οι καταθέσεις του Νότου μεταφέρονται στη Γερμανία

Το TARGET2 είναι το νέο διευρωπαϊκό σύστημα πληρωμών, το οποίο αντικατέστησε το σύστημα TARGET. 

H ανάπτυξη του νέου συστήματος οφείλεται στις απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν τόσο από τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) και τις τεχνολογικές εξελίξεις όσο και από τις αγορές, για ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία των συστημάτων και εναρμονισμένες υπηρεσίες πληρωμών σε όλη την Ευρώπη.

Με βάση τα στοιχεία για τον Ιανουάριο του 2017 δείχνουν φυγή κεφαλαίων από την Ιταλία και την Ισπανία, προς την Γερμανία με βάση το σύστημα Target 2.

Μάλιστα οι ανισορροπίες υπέρ της Γερμανίας πλησιάζουν την περίοδο του 2012 και ειδικά τον Ιανουάριο του 2017 ξεπέρασαν την δυσμενή εικόνα της αντίστοιχης περιόδου του 2012, αναφέρει το Bankingnews.

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών BIS παραδέχεται ότι το Target 2  είναι ένα μυστικό σχέδιο διάσωσης της περιφέρειάς της Ευρώπης, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ορισμένοι θεωρούν ότι αυτές οι νέες μεγάλες ανισορροπίες αποδίδονται στους φόβους για την τύχη της ευρωζώνης λόγω της ανόδου εθνικιστικών κομμάτων. bankingnews.gr Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη