Trending

TEDxAthens 2017: Στο «Άκρο/Edge» το Μάιο στο "Σταύρος Νιάρχος"

Το TEDxAthens επιστρέφει δυναμικά για όγδοη συνεχή χρονιά το Σάββατο, 13 Μάϊου, στη νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και σας προσκαλεί να εξερευνήσετε τα όρια.  

Σε μια παγκόσμια πραγματικότητα που χαρακτηρίζεται από πολιτική, οικονομική, ακόμα και κοινωνική αστάθεια, συναίσθημα και προσωπική άποψη φαίνεται να επηρεάζουν περισσότερο στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης, από τα αντικειμενικά δεδομένα. Απομακρυνόμαστε, άραγε, όλο και περισσότερο από αυτό που κάποτε θεωρούσαμε ως μέσο ή στεκόμαστε μπροστά σε μια νέα αφετηρία;

Ενώ η οικονομία γίνεται ολοένα και πιο εσωστρεφής, αναζητούμε εναλλακτικούς τρόπους να προσεγγίσουμε την ανθρώπινη πλευρά μας. Όταν η επιστήμη και τεχνολογία εξάπτουν την φαντασία, η αναβίωση πεποιθήσεων προκαλεί την αντίληψή μας για τον κόσμο. Όσο εξερευνούμε νέους πλανήτες, πασχίζουμε να συντηρήσουμε τον δικό μας.

Με την παραδοχή ότι τα παραπάνω σενάρια είναι εξίσου πιθανά, προσδοκία και πραγματικότητα συμβαδίζουν καθώς μπαίνουμε σε μια νέα τροχιά για την ανθρωπότητα. Είμαστε έτοιμοι να αποδεχτούμε την πρόκληση;

Η φετινή εκδήλωση εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας. Όπως και στα πρωτοπόρα παγκόσμια συνέδρια αντίστοιχου περιεχομένου, μέρος του προγράμματος θα τρέχει παράλληλα σε δυο σκηνές και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ΚΠΙΣΝ. Ομιλίες, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις και Q&A sessions θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα πολλών ταχυτήτων. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν ένα διαφορετικό και πιο διαδραστικό TEDxAthens, απολαμβάνοντας ξεχωριστές στιγμές σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους της Ελλάδας. Παράλληλα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μουσικά δρώμενα, να απολαύσουν μια ιδιαίτερα γευστική εμπειρία φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συμμετέχουν στο βραδινό πάρτι μετά το τέλος του προγράμματος. 

Το σκηνικό θα συνθέσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έρχονται να μοιραστούν ιδιαίτερες εμπειρίες και ιστορίες ζωής, με σκοπό να γίνουν η αφορμή, αλλά και οι καταλύτες που χρειαζόμαστε για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε. 

Οι δυο πρώτοι ομιλητές είναι ο Ηλίας Αναστασιάδης, αρχισυντάκτης του Oneman.gr, ο οποίος θα ξεδιπλώσει τα «φύλλα» μιας ιδιαίτερα προσωπικής ιστορίας που τον οδήγησε στα άκρα και ο Leon Logothetis, global adventurer και δημιουργός μεταξύ άλλων της σειράς ντοκιμαντέρ “The Kindness Diaries” το οποίο προβάλλεται μέσα από το Netflix, ο οποίος έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα 90 χώρες και έχει ταξιδέψει σε όλες τις Ηπείρους.

Όπως και πέρυσι, το φετινό ΤEDxAthens θα διαθέσει εισιτήρια με βάσει σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis). Για πρώτη φορά φέτος θα διατίθενται φοιτητικά εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης σε ανέργους, με ειδικά εισιτήρια μηδενικού κόστους. Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2017 μπορούν να επισκεφθούν το http://2017.tedxathens.com/ για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ο Δημήτρης Καλαβρός-Γουσίου, Curator και Ιδρυτής του TEDxΑthens, δήλωσε σχετικά: «Η φετινή διοργάνωση αποτελεί για εμάς μια σπουδαία ευκαιρία για ουσιαστική εξέλιξη μιας προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009 και αγκαλιάστηκε από τον κόσμο από την πρώτη στιγμή. Με αφετηρία την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στους χώρους της Νέα Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Με δύο σκηνές, μια κεντρική και μια “πειραματική”, με περισσότερους ομιλητές, μεγαλύτερο θεματικό εύρος στις ομιλίες αλλά και δράσεις στο Κανάλι και στο Πάρκο του ΚΠΙΣΝ, στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε ένα πολυσυνέδριο υψήλων προδιαγραφών, με προσεκτικά επιλεγμένο περιεχόμενο και εμπειρίες . Στον πυρήνα των προσπαθειών μας βρίσκεται επίσης η διασφάλιση της προσβασιμότητας της εκδήλωσης σε περισσότερες κοινωνικές ομάδες, στόχος μας είναι να προσφέρουμε -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- μια ακόμη μοναδική και ξεχωριστή εμπειρία σε όλους τους πιστούς, αλλά και νέους φίλους της διοργάνωσης. 
Αυτή τη χρονιά, θέτουμε στο επίκεντρο τα «όρια/ edges». Μέσα από τη διασύνδεση του παρόντος με το παρελθόν και το μέλλον που προδιαγράφεται, θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε πιθανές αιτίες που μας οδηγούν σε ακραίες ανθρώπινες συμπεριφορές. Άλλοτε με θετικό και άλλοτε με αρνητικό πρόσημο. Προσωπικές μαρτυρίες, σταθμοί ζωής και ακραίες αναζητήσεις θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα TEDxAthens διαφορετικό από τα άλλα».


Λίγα λόγια για το TEDxAthens:
ΤΟ TEDxAthens ξεκίνησε τη δράση του το 2009 και είναι μία από τις πρώτες TEDx εκδηλώσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στόχος του είναι να αναδείξει και να προωθήσει την εμπειρία του  TED σε τοπικό επίπεδο μέσα από την παρουσίαση ομιλητών που εμπνέουν με τις ιδέες, τα οράματα και τα επιτεύγματά τους.

Η «καρδιά» του TEDxAthens είναι οι άνθρωποί του. Μια ομάδα εθελοντών που παράλληλα με τη δουλειά τους και τις υπόλοιπες ασχολίες τους, αφιερώνουν χρόνο και όλη τους την ενέργεια στη διοργάνωση της εκδήλωσης.  Όλοι οι άνθρωποι του TEDxAthens μοιράζονται το ίδιο πάθος και την ίδια αγάπη για την αλλαγή. Μια αλλαγή που μπορεί να έρθει, όταν καταφέρνουμε, μέσα από υψηλού περιεχομένου συνέδρια, εκδηλώσεις, κοινωνικά projects, να εκπαιδεύσουμε, να μεταδώσουμε γνώση, να κινητοποιήσουμε και να εμπνεύσουμε γενιές ανθρώπων προς μια κοινή πορεία. Την πορεία για ένα καλύτερο, πιο ανθρώπινο αύριο. Σε τοπικό, αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το TEDxAthens, αλλά και για το θεσμό του TED γενικότερα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες www.ted.com, www.tedxathens.com, http://2017.tedxathens.com/ και https://medium.com/tedxathens/
 ή ακολουθήστε μας στο facebook http://www.facebook.com/tedxathens και στο twitter @TEDxAthens.  Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη