Trending

Τράπεζες: αύξηση παροχής έκτακτης ρευστότητας από τον ELA κατά 400 εκατομμύρια ευρώ

Η αβεβαιότητα που κυριαρχεί σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο καθώς η αξιολόγηση δεν κλείνει οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες και επιχειρήσεις να αποσύρουν τα χρήματά τους από τις Τράπεζες.

Ως συνέπεια, η Τράπεζα της Ελλάδος αποφάσισε να ζητήσει νέα αύξηση του ανώτατου ορίου της παροχής έκτακτης ενίσχυσης ρευστότητας (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 400 εκατ. ευρώ.

Το όριο διαμορφώνεται στα 46,6 δισ. ευρώ έναντι 46,2 δισ. ευρώ που ήταν στις 8 Μαρτίου. Ήδη στο τέλος Φεβρουαρίου αυξήθηκε η χρήση του  ELA στα 43,1 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουαρίου σύμφωνα με την οικονομική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδας, καταγράφοντας άνοδο στη χρήση του ELA κατά 300 εκατ. ευρώ, από τα 42,8 δισ. ευρώ στα τέλη Ιανουαρίου.

Τόσο η αύξηση της χρήσης, έστω κατά 300 εκατ. ευρώ, όσο και η αύξηση σήμερα του του ορίου που έχει ο ELA συναρτώνται με την εικόνα της καταθετικής βάσης που έχει υποχωρήσει κατά 3,5 δις.ευρώ από την αρχή του έτους. Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη