Trending

Οι επιχειρηματικές ομάδες που βραβεύθηκαν στο Πρόγραμμα Ψηφιακής Καινοτομίας «Viva Nest-an IDEA in Fintech»

Με τη βράβευση των 5 πιο ελπιδοφόρων επιχειρηματικών ομάδων από εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, του Ομίλου Viva Wallet (www.vivawallet.com) και Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) ολοκληρώθηκε ο 1ος Κύκλος του Προγράμματος Ψηφιακής Καινοτομίας «Viva Nest-an IDEA in Fintech» (www.vivanest.com).

Τα 3 πρώτα Βραβεία, που συνοδεύονται από χρηματικά έπαθλα €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση και οι 2 Έπαινοι, με χρηματικό έπαθλο €2.000 για την 4η και 5η ομάδα από τον Όμιλο Viva, απονεμήθηκαν ως εξής:

1ο Βραβείο στην ομάδα bespot (www.bespot.me). Μία ολοκληρωμένη λύση marketing που περιλαμβάνει εφαρμογή σε κινητό και αξιοποιεί τεχνολογίες Internet of Things (IoT), για να ανακαλύπτουν οι καταναλωτές διάφορα αντικείμενα-αγαθά στα σημεία που επισκέπτονται και να ανταμείβονται με δώρα και πόντους από αγαπημένα brands και καταστήματα.

2ο Βραβείο στην ομάδα Plustic (www.plustic.me). Μία νέα εμπειρία αγορών και διαχείρισης ψηφιακών καρτών-προσφορών στο κινητό, που επιτρέπει την αγορά, εξαργύρωση, αποστολή και αλλαγή ψηφιακών καρτών, ενώ ταυτόχρονα βοηθάει τα brands στην αποτελεσματική διαχείριση επιβράβευσης και κινήτρων (rewards & incentives) των πελατών τους.

3ο Βραβείο στην ομάδα Echoleap (www.echoleap.com). Μία πλατφόρμα έξυπνης χρηματοδότησης από το πλήθος (crowdfunding) και ψηφιακής διανομής στον χώρο της μουσικής δημιουργίας με χρήση της τεχνολογίας Blockchain. Η υπηρεσία καλύπτει την ψηφιακή διανομή σε όλα τα ηλεκτρονικά καταστήματα, τη συλλογή δικαιωμάτων παγκοσμίως, τη διαχείριση συμβολαίων (smart contracts), το mastering και εργαλεία προώθησης.

Έπαινος στην ομάδα Pitchstor (www.pitchstor.com). Μια πλατφόρμα παγκόσμιας δικτύωσης, η οποία επιτρέπει σε νεοφυείς επιχειρήσεις να βρουν χρηματοδότηση από ιδιώτες και επενδυτές μέσα από τις διάφορες μορφές και τεχνικές του crowdfunding και να έρθουν σε επαφή με επαγγελματίες στον τομέα δραστηριότητάς τους.

Έπαινος στην ομάδα Synaphea (www.synaphea.com). Η πλατφόρμα Synaphea Dashboard επιτρέπει σε οργανισμούς και εταιρίες, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Blockchain και Smart Contracts, να εξαλείφουν διαχειριστικά κόστη, αμφισβητήσεις, απάτες και άλλους ανεπιθύμητους κινδύνους, χωρίς να γράφουν ούτε μια γραμμή κώδικα προγράμματος.

Σε όλες τις βραβευθείσες ομάδες θα προσφερθεί και πρόσθετη υποστήριξη από τους διοργανωτές (Όμιλο Viva και ΜοΚΕ/ΟΠΑ), εφ’ όσον συνεχίσουν το ελπιδοφόρο ξεκίνημά τους. Ενδεικτικά προβλέπεται δωρεάν εκκαθάριση ηλεκτρονικών συναλλαγών, εκπαιδευτικά προγράμματα, συμβουλευτική υποστήριξη, καθώς και δυνατότητα για σύναψη εμπορικών συμφωνιών ή/και λήψη χρηματοδότησης από τη Viva και συνεργάτες, έπειτα από αμοιβαία συμφωνία.

Οι 8 ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση, αξιολογήθηκαν από στελέχη των διοργανωτών και της αγοράς με βάση την επιμέλεια και πρόοδο που επέδειξαν στη διάρκεια του Προγράμματος, το τεχνολογικό και επιχειρηματικό υπόβαθρο κάθε ομάδας και, κυρίως, την εμπορική δυναμική του προϊόντος / υπηρεσίας που αναπτύσσουν.

Ο καθ. Γιώργος Δουκίδης, διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) και της Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜοΚΕ) του ΟΠΑ δήλωσε: «Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Fintech και η συνεργασία μας με την Viva Wallet ανέδειξε από τους συμμετέχοντες νέους και νέες ενδιαφέρουσες καινοτόμες υπηρεσίες με εξωστρεφή στόχευση στον ευρύτερο χώρο των ψηφιακών πληρωμών και του ηλεκτρονικού επιχειρείν. Η άριστη συνεργασία του Ιδρύματος Ι. Λάτση, του Πανεπιστήμιου μας και της VIVA είναι μια βέλτιστη πρακτική για ανάδειξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στην χώρα μας.»

Ο κ. Δημήτρης Αφεντούλης, Γραμματέας του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση, δήλωσε: «Το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, παράλληλα με τα διάφορα κοινωφελή προγράμματά του που στοχεύουν στην ανακούφιση ομάδων του πληθυσμού από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, έχει τελευταίως στρέψει το ενδιαφέρον του και προς τον τομέα της οικονομικής ανάπτυξης που βρίσκει έκφραση, μεταξύ άλλων, μέσα από τη νεανική και καινοτόμο επιχειρηματικότητα. Το Viva Nest, ένα πρόγραμμα ψηφιακής καινοτομίας, αποτελεί μια ακόμη προσπάθεια σύνδεσης των νέων ψηφιακών τεχνολογιών με το επιχειρηματικό δαιμόνιο και τη φιλοδοξία για επιτυχία. Ως Ίδρυμα οφείλουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες στους νέους ανθρώπους και γνωρίζοντας ότι σε αυτή την πρωτοβουλία συνοδοιπόροι μας είναι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Viva Wallet αισθανόμαστε υπερήφανοι και σίγουροι ότι η προσπάθεια γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.».

Τέλος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Viva κ. Χάρης Καρώνης δήλωσε: «Νοιώθω πραγματικά ευτυχής για την πρωτοβουλία μας αυτή. Θελήσαμε να αναδείξουμε την ανάγκη συνεργατικής προσπάθειας στον τομέα του Fintech, με τη συνδιοργάνωση του Προγράμματος με τη δημιουργική και ενθουσιώδη ομάδα του ACEin του ΟΠΑ και τη συμμετοχή πολύ σημαντικών επιχειρήσεων/συνεργατών μας, που πρόσφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στα νέα παιδιά. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές του Προγράμματος και να πω ένα θερμό μπράβο σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα σε αυτές της τελικής φάσης, γιατί με εντατική προσπάθεια, ομαδικότητα και κατάλληλη υποστήριξη σημείωσαν εξαιρετική πρόοδο στην υλοποίηση των επιχειρηματικών σχεδίων τους». Κάνοντας Like στο Facebook ενημερώνεστε άμεσα για τα νέα άρθρα -->
Νεότερη Παλαιότερη